CI: Na potezi je županja

19.1.2017 | 12:10

CI: Na potezi je županja

Črnomelj - Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini oz. njena predstavnica Maja Kocjan je danes ponovila svoje stališče o odločbi Upravnega sodišča, ki je – kot smo poročali včeraj- precej drugačno od stališča črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič.

»Upravno sodišče RS je odločilo, da morajo postopki za referendum potekati naprej in da je županja delovala nezakonito. Zapisalo je tudi, da Občina Črnomelj pobude za referendum ni zavrnila kot neutemeljene, temveč kot nedopustne,« je danes zapisala Kocjanova in nadaljevala: »Naslednji koraki so na strani županje, kjer pa lahko na podlagi njene včerajšnje izjave upravičeno domnevamo, da namerava v nadaljnjih postopkih spet storiti vse, da se referendum prepreči. Pri občinskem referendumu gre predvsem za ljudsko voljo in predstavlja temeljno pravico vseh občanov in občank. V kolikor bi se ta volja ljudstva želela upoštevati, bi se referendum nemudoma dopustil in ne namerno preprečeval po vsem možnih poteh. Nad tem smo v CI ogorčeni in menimo, da mora županja za svoja nezakonita dejanja prevzeti odgovornost ter upoštevati voljo vseh udeležencev protesta, podpisnikov peticije in podpisnikov pod pobudo za referendum.«

Kocjanova je medijem še sporočila, da se ji di zanimivo, da »je županjo zastopal odvetnik Tilen Hrastnik, ki je hkrati tudi zastopnik za begunce in migrante. Tukaj se v CI sprašujemo, koga županja dejansko ščiti. So to begunci in ilegalni migranti ali občani, ki so svojo voljo izrazili na protestu, v peticiji in pobudi za referendum.«

M. M.

Komentarji (11)

19.1.2017 14   (14)   (0)   Oceniupokojeni  
Veliko bolj verjamem Maji kot Mojci, ker dokumenti ne lažejo
19.1.2017–5   (0)   (5)   OceniBegunec 
"upokojeni" izgleda, da slabo poznaš pravo.
20.1.2017Oceniabecedarij 
ne bo šlo brez ciganke..
20.1.2017 6   (6)   (0)   Oceniobčan 
Čestitam Maji za včerajšnji nastop v DZ! Odličen nastop!
20.1.2017 11   (11)   (0)   Oceniperfektno 
Včeraj je bil nastop v državnem zboru perfekten. Šefic je najprej o tem kako bo v črnomlju sigurno center, pol jih je pa Maja čist sesula in mu ni preostalo drugega kot da končno popusti in reče, da ga ne bo. Zmaga na celi črti! ČESTITKE!
20.1.2017 5   (5)   (0)   Ocenicrnomelj 
Županja pa še zmeraj: zna, da bo referendum uspel, ni proti referendumu pravi, ampak še zmeraj teka okrog in išče možnosti, da ne bi bil: rešuje državo in Cerarjevo vlado. Priznala je, da so vse sklepe pisali v Ljubljani, v službi vlade za lokalno samoupravo. Uradnica, ne županja!
20.1.2017 6   (6)   (0)   OceniMile 
Županja bo naredila samo to kar ji bodo naročili tisti, ki glavnino denarja, katerega država nameni za migrante pobašejo v svoje žepe.
21.1.2017 9   (9)   (0)   Ocenipoznavalec 
Slišal sem, da je celotno sejo za peticije in enake možnosti prenašala televizija na tretjem programu sem poiskal posnetek (za nazaj) in si celo sejo ogledal. Res so vse tam prisotne civilne inciative dobesedno povozile predstavnike države in župane. Veliko razprav je bilo resnično zanimivih in normalnemu gledalcu je lahko marsikaj resnično jasno. Skoraj 2000 eurov na mesec ni problem dati za vsakega migranta, meni ki pa sem več kot 40let trdo delal pa 400.Sram vas bodi
22.1.2017 2   (2)   (0)   Oceniupokojen črnomaljec 
Žalosten sem, da sem dal glas županji, ne bom več naredil napake
22.1.2017 2   (2)   (0)   Ocenibelokranjc 
CI je sigurno dosegla zmago že s tem, ko zdej v beli krajini ne naseljujejo migrantov po državnih stanovanjih. Po celi Sloveniji jih samo v Beli krajini ne! Čestitke za ta uspeh! Vas podpiramo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava