šport

FOTO: Športnika leta sta Jorgić in Škedljeva

16.2.2017 | 10:30 | I. V.

Športnica Novega mesta za leto 2016 je atletinja Breda Škedelj (v sredini, ob njej levo Bojana Šebenik in desno Alenka Novak)

Športnica Novega mesta za leto 2016 je atletinja Breda Škedelj (v sredini, ob njej levo Bojana Šebenik in desno Alenka Novak)

Novo mesto - Novomeška športnika leta za leto 2016 sta atletinja Breda Škedelj in namiznoteniški igralec Darko Jorgić, športni kolektiv leta pa Namiznoteniški klub Krka. Na sinočnji razglasitvi na prireditvi Športnik leta v športni dvorani Marof sta kuverti z njihovimi imeni odprla olimpijka judoistka Ana Marija Velenšek in najboljši slovenski spidvejist vseh časov Matej Žagar, na odru pa so se zvrstili športni gostje, ki so v preteklosti ime Novega mesta s svojimi izjemnimi uspehi ponesli v svet - nesojena olimpijka telovadka Jasna Dokl Osolnik, olimpijec in balkanski prvak v kolesarstvu Sandi Papež, nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance in evropski klubski prvak Matjaž Smodiš ter nekdanja svetovna prvakinja v kikboksu in taekwondoju Sabina Šehić, za premor med športnimi pogovori in podelitvami priznanj prvakom, reprezentantom, zaslužnim športnim delavcem in najboljšim ekipam na delavskih športnih igrah pa so za razvedrilo poskrbeli Plut Family, akrobatski košarkarji, plesalci novomeškega Plesnega studia, telovadca Luka Bojanc in Luka Ilovar ter člani Kick Boxing kluba Mirage.

Športnica leta Breda Škedelj  je lani na prvenstvih Slovenije osvojila prvo mesto v teku na 1.500 m v dvorani, drugi mesti v krosu in na 10.000 m ter tretje mesto v teku na 3.000 m. V glasovanju strokovne komisije in ljubiteljev športa prek spleta in prek medijev je zbrala več točk od kolesarke Alenke Novak iz kolesarskega kluba Adria Mobil in tajske boksarke Bojane Šebenik iz kluba borilnih veščin Scorpion international gym.

Igralec namiznega tenisa Darko Jorgić iz Namiznoteniškega kluba Krka je lani osvojil tretje mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu v mešanih dvojicah, tretje mesto na evropskem mladinskem prvenstvu posamezno in v mešanih dvojicah ter leto končal na prvem mestu na evropski jakostni lestvici ter šestem mestu na svetovni jakostni lestvici, zmagal na treh turnirjih najvišjega mladinskega svetovnega ranga ter osvojil naslove državnega prvaka med mlajšimi člani posamezno in v dvojicah ter med mladinci posamezno, v dvojicah in mešanih dvojicah.

Drugo mesto je v glasovanju za športnika leta zasedel kolesar Adrie Mobil David Per, tretje pa metalec diska iz atletskega kluba Krka Tadej Hribar.

Najvišje občinsko priznanje za več kot trideset let dela v športu sta prejela košarkarski trener in športni pedagog Slavko Seničar in atletski trener Andrej Jeriček.

‹ nazaj

Galerija (39)

Ĺ portnik leta NM - 01
Ĺ portnik leta NM - 02
Ĺ portnik leta NM - 03
Ĺ portnik leta NM - 04
Ĺ portnik leta NM - 05
Ĺ portnik leta NM - 06
Ĺ portnik leta NM - 07
Ĺ portnik leta NM - 08
Ĺ portnik leta NM - 09
Ĺ portnik leta NM - 10
Ĺ portnik leta NM - 11
Ĺ portnik leta NM - 12
Ĺ portnik leta NM - 13
Ĺ portnik leta NM - 14
Ĺ portnik leta NM - 15
Ĺ portnik leta NM - 16
Ĺ portnik leta NM - 17
Ĺ portnik leta NM - 18
Ĺ portnik leta NM - 19
Ĺ portnik leta NM - 20
Ĺ portnik leta NM - 21
Ĺ portnik leta NM - 22
Ĺ portnik leta NM - 23
Ĺ portnik leta NM - 24
Ĺ portnik leta NM - 25
Ĺ portnik leta NM - 26
Ĺ portnik leta NM - 27
Ĺ portnik leta NM - 28
Ĺ portnik leta NM - 29
Ĺ portnik leta NM - 30
Ĺ portnik leta NM - 31
Ĺ portnik leta NM - 32
Ĺ portnik leta NM - 33
Ĺ portnik leta NM - 34
Ĺ portnik leta NM - 35
Ĺ portnik leta NM - 36
Ĺ portnik leta NM - 37
Ĺ portnik leta NM - 38
Ĺ portnik leta NM - 39

Komentarji (16)

16.2.2017 7 (7) (0)Ocenimesija 
To je bil event za SPONZORJA LETA:) ne športnika, to zveze nima s športom. Jas bi to organizacijo ukinil kjer nima blage zveze z realno podobo športa v Novem mestu. Brezveze.
16.2.2017–1 (0) (1)OceniRazloži 
Ali bi nam ti mesija to tvojo ugotovitev nekoliko bolje obrazložil, kako si prišel do tega tvojega zaključka ?!
16.2.2017 11 (11) (0)Ocenimesija 
Po kakšnem napisanem kriteriju se izbira strokovna komisija, ki ima 90 % težo dokončnega odločanja ? Ter ali obstaja kakršenkoli pravilnik po katerem se morajo ravnati velecenjeni člani te takoimenovane "strokovne komisije" ? Napr. koliko točk prinaša državni prvak, evropski, svetovni in olimpijski in podobno. Skratka kako so izbrani ti strokovnjaki in po katerem napisanem pravilniku delujejo ter kje se da vse to videti?:) Ti si očitno pri koritu pa nam razloži prosim laikom ..: ) hvala. V kolikor ne razložiš argumentirano ter navedeš dostop do kriterijev izbora strokovnih članov in linkov pravilnika - ostajam pri prvotni trditvi. Sem dovolj jasen? upam:)
17.2.2017 8 (8) (0)OceniJohny 
Ko bi dejansko obcinarji za sport tudi kaj naredili in ne le simbolicne nagrade podeljevali... stadion? Kosarkarska dvorana? Velodrom?...
17.2.2017Ocenimesija 
g. Razloži, no answer? Nice. Živel šport Novega mesta, tako kot vse ostalo......
17.2.2017 8 (8) (0)Ocenilokalpatriot 
tole sem zasledil na fb ????, Izjava kandidata za športnika leta - (fb Mirko Vorkapic): fb Mirko Vorkapić II. 16 ur · ŠPORTNIK LETA Da povem že uvodoma. Podeljevanje tovrstnih priznanj je težavna reč. Zakaj? Zato, ker je težko primerjat dosežke v različnih (športnih) panogah in jih vzporedno vrednotit. Imamo ekipne in individualne športe. Težko je tudi merit težavnost športov glede na konkurenčnost, napor itd. In zato se mi zadeva v osnovi zdi slabo zastavljena oz. ji manjkajo natančneje konsenzualno določeni kriteriji. Tako da čestitke zmagovalcu, drugo in tretjeuvrščenemu in čestitke tudi znova zadnjemu, meni. Rezultati glasovanja so namreč pokazali kam (v Novem mestu) spadam in težko skrivam zadovoljstvo nad izsledki raziskave. Zakaj? 1.) Po glasovanju ljudstva sem bil prvi. To mi pomeni največ, zato ker vem kaj je dolžnost vsakega prvaka v borilnem svetu: Vračati skupnosti in biti ter ostati del nje. In če je moj trud skupnost prepoznala, potem je bilo lomit zapestja, trgat kolenske vezi, izpahnit si ključnico in prav tako strgat vezi vredno. Vredno je bilo bit konstantno aktiviran v družbeno koristnih delih in akcijah. Vse to je naloga borca in čast nositi to etiketo je vrhovni smoter borilnih veščin. Folk, hvala. 2.) Po glasovanju strokovne komisije, ki je prispevala ostalih 90% glasov, sem bil zadnji. In to mi prav tako pove veliko. S privligiranimi stoživkami se nikoli nisem rad družil, v nos mi je šla njihova nadutost, snobizem in nedotaklji udeleženca prireditve invost in v nos sem jim šel jaz. Vesel sem, da so ponovno, kljub vrhunskim mednarodnim rezultatom, ki sem jih lani dosegel in moji 15-letni promociji Novega mesta skozi šport na mednarodnem prizorišču, pokazali, kako v njihovem svetu ni prostora za nikogar, ki išče pot zunaj elitnih krogov establišmenta. Komisija se je tako odnosila tudi do naše kandidatke za športnico leta Bojane Šebenik in kluba Scorpion kot športnega kolektiva. Če se to odraža tako očitno že v športu, si lahko samo predstavljamo, kaj vse se godi v gospodarstvu, politiki in ostalih sferah družbenega življenja. Ob tej priložnosti se strokovni komisiji zahvaljujem, pa ne zaradi sebe, pač pa zaradi ljudi, ki berejo ta status, ker bo njegovo sporočilo morda postalo en majhen del mozaika, ki ponazarja gnilost obstoječe družbene ureditve in kjer odgovor ni kozmetično-sanitarni poseg za odstranitev "skorumpiranih obrazov", pač pa uničenje elit in korenite družbene spremembe. Čeprav osebno nisem tekmoval z nobenim izmed nominirancev, se, tako zaradi prvega kot drugega razloga, počutim kot zmagovalec letošnje prireditve in sem the People's champ!
17.2.2017 3 (3) (0)Ocenipolitika v športu 
vsak športni dosežek je vreden občudovanja, samo halo????kar je preveč je pa preveč................uničujete s takimi odločitvami nagrade za nazaj ki pa so bile pošteno podeljene
17.2.2017 5 (5) (0)Ocenilokalpatriot 
politka ni vsak. Vreden je zame tist ki ti ga narod prizna, ne pa tist ki ti ga ovekoveči politikantska lokalna pokvarjena zlizana kur**arija tako kot v zgorej omenjenem postu pravi fant. Čist prav ma. 100%. podpišem se pod to. bravo!
18.2.2017–6 (0) (6)Ocenišportni duh? 
Samo en klub in njegovi člani se vsako leto pritožujejo, iščejo teorijo zarote in ne znajo sprejet rezultata. 90 članov strokovne komisije, športnih delavcev, strokovnjakov in poznavalcev je glasovalo jasno in, kot pravi Mirko, po "konsenzualno določenih" kriterijih-karkoli že to pomeni. Vse povprek obtoževati, da so vsi skorumpirani, pa snobi, pa naduti esteblišment ipd. To je naravnost smešno. IMaš kakšen dokaz, argument? Vsi so idioti, samo jaz in sokolci smo najboljši, nezmotljivi, svetovni prvaki. A dej no? Če bi bili športniki kot se samooklicujete in samohvalite bi tako tudi sprejeli rezultate.
18.2.2017 2 (2) (0)Ocenilokalpatriot 
športni duh? mislim da ga pošteno biksaš. pojdi na fb Mirko Vorkapić II. tam je tvoj odgovor in komentarji neodvisne "nestrokovne komisije" ( glas ljudstva) ki je fanta postavila na 1. mesto. Hvala bogu danes se ne more nič skriti. Vse se da preveriti. In to hitro. In res je tako kot pravi za ljudi je Champ in vsak tak bi to bil če ga narod izvoli. In kolikor vidim z niti ENO besedico fant ni omenjal oz kakorkoli zaničeval ostale športnike, klube, nasprotno vsem čestita, omenja pa strokovno komisijo in "sistem" po katerem le ta deluje:) če pa že gremo sokolca omenjat je pa "strokovna komisija vrhovnega sodišča" pritrdila le temu, mar ne? . Torej ? ne vem kaj si hotel povedati, iz tvojega dopisa je soditi da si tipični predstavnik zlizane koruptivne" elite " nm. Zdaj al si eden izmed elitnežev ali si le njihov setelitek to je nepopmembno. Je pa evidentno da taki skup stopite takoj ko vam nekdo omeni stolček, ki ga odžirate davkoplačevalcem.nekateri že vrsto let..desetletja. Toda tebi in podobnim bi sporočil da se svet spreminja, tudi NM se na vašo žalost:) nedvomno pa je da poskušaš zlivati gnojnico na tiste ki se odkrito in pošteno postavijo za ljudi / narod, z namenom pisanja odvrniti pozornost od pereče in glavne problematike tega mesta- skorumpiranost in zlizanost elit katerih del si očitno tudi sam. . Pa še se da o zadevah na dolgo in široko v imenu naroda kot se je včasih temu reklo:) No spremembe bodo prišle...dokaj hitro. Po letu 2018 sigurno!takrat bo treba pogledati v oči in odgovoriti na razna vprašanja- strokovno:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava