posavje

Posavski muzej Brežice v navzkrižnem ognju

23.2.2017 | 10:35 | M. L.

Posavski muzej Brežice

Posavski muzej Brežice

Tomaž Teropšič

Tomaž Teropšič

Alenka Černelič Krošelj

Alenka Černelič Krošelj

Brežice - Nedavno sprejeti sklep brežiškega občinskega sveta nalaga nov razpis za mesto direktorja Posavskega muzeja Brežice.

Potem ko so junija 2014 v Brežicah imenovali Alenko Černelič Krošelj za direktorico muzeja, se je na to kadrovsko odločitev, za katero stoji komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, pritožil dr. Tomaž Teropšič, ki je bil pred tem direktor Posavskega muzeja. Teropšič je dosegel sodno razveljavitev sklepa o imenovanju Černeličeve Krošljeve. Ta naj ne bi, kot izhaja iz sodbe, izpolnjevala razpisnega pogoja, ki zahteva triletne delovne izkušnje na vodilnih oziroma vodstvenih delovnih mestih.

Alenka Černelič Krošelj je v svoji obrambi Teropšičeve pripombe označila za zavajajoče in žaljive. Poudarila je, da je vodila več zahtevnih projektov in s tem dokazala vodstvene sposobnosti.

O zapletih na vrhu muzeja lahko preberete tudi v današnjem tiskanem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.2.2017OceniJanez 
Na razpis se naj prijavita oba in še kdo. Bo po glasovanju takoj vidno kdo bo dobil več glasov pri ustanoviteljih in svetu. Izpolnjevanje pogojev pa je temelj. Samo pogoji morajo biti jasno določeni, ki se jih da preveriti. V lokalnem okolju pa menda, če kandidati pridejo iz teh menda že poznajo kaj je kateri kandidat sposoben in ali želijo napredek.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava