gospodarstvo

Krka sosedom prestavila dejavnost in skrb za okolje

9.3.2017 | 14:30 | B. B.

Krka sosedom prestavila dejavnost in skrb za okolje
Krka sosedom prestavila dejavnost in skrb za okolje
Foto: Krka

Foto: Krka

Novo mesto - V Krki so včeraj popoldne organizirali tradicionalno srečanje s krajani, ki živijo v neposredni bližini tovarniškega kompleksa. Predstavili so jim svojo dejavnost in investicijske načrte, še posebej tiste, ki se tičejo varovanja okolja.

V Krki, kot pravijo, se zavedajo, da s svojo dejavnostjo vplivajo na ljudi, lokalno skupnost in naravno okolje, ob čemer si ves čas prizadevajo zmanjševati vplive na okolje, ki ga želijo ohraniti čistega in zdravega.

Srečanje s krajani pripravijo vsako drugo leto. »Tovrstna srečanja so priložnost za odprt dialog in izmenjavo mnenj, pridobljene informacije o pogledih krajanov in naši vlogi pri varovanju okolja pa upoštevamo pri načrtovanju okoljskih ciljev in programov,« poudarjajo v Krki, kjer so v zadnjih petih letih v varovanje okolja vložili 32 milijonov evrov. Letni stroški varovanja okolja znašajo 4,5 milijona evrov, za okoljske naložbe pa so lani namenili 1,5 milijona evrov.

V Krki za varnost in zdravje zaposlenih in okoliških prebivalcev skrbijo tudi z vlaganji v varstvo pred požarom. »Posebno pozornost namenjamo učinkovitemu delovanju sistemov aktivne požarne zaščite, ukrepanju ob izrednih dogodkih ter usposobljenosti zaposlenih. Nevarne snovi skladiščimo v ustreznih sodobno opremljenih in varovanih objektih, ki ob izrednih dogodkih zagotavljajo visoko stopnjo varnosti tako za zaposlene kot tudi za sosede,« poudarjajo v Krki.

‹ nazaj

Komentarji (5)

9.3.2017OceniLojze 
Ni videti rezultata "Okoljskih naložb"
9.3.2017–1 (1) (2)OceniMajda 
Bogi ljudje okoli tovarne, ko ne vedo resnice,!!!!! narod tam je res enoumen, malo zelene barve, mal piškotov in samohvale in vsi so veseli..............
9.3.2017Ocenimiha 
zakaj je pa una teta v laboratoriju tam tako zamaskirana, če je vse zdravo?
10.3.2017OceniLojze 
Miha kaj pa ti te veš, to je fse zdravu !:)
10.3.2017 1 (1) (0)OceniEkolog 
Sem presenečen nad komentarji, vidim, da ti ljudje imajo nos in oči. Do zdaj so se vsi vzdržali takšnih kritičnih komentarjev. Vredno pohvale ! Mislim, da ta pravo oceno o čistem zraku lahko dobite pri gozdičku nad Labodom. (veter) Res je, da imamo 15x slabši vonj kot pes a vseeno zavohamo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava