kronika

FOTO: V romskem naselju Žabjak Amadej obstrelil svojo partnerko

20.3.2017 | 13:05 |  J. A., foto: J. A.

FOTO: V romskem naselju Žabjak Amadej obstrelil svojo partnerko
FOTO: V romskem naselju Žabjak Amadej obstrelil svojo partnerko

Novo mesto - Danes dopoldne so v novomeškem romskem naselju Žabjak odjeknili streli. Informacije s PU Novo mesto, ki nam jih je posredovala Alenka Drenik, so zelo skope, povedala je, da naj bi moški s strelnim orožjem poškodoval žensko. Osumljenca kaznivega dejanja so že prijeli, poškodovano žensko pa so najprej odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Na policiji nimajo podatka, da bi bila življenjsko ogrožena.

Ko smo prišli v Žabjak, je bila preiskava še v polnem teku, na kraju, kjer je prišlo do streljanja, je bilo več policistov in kriminalistov.

Prebivalci naselja, ki se niso hoteli izpostavljati z imeni in priimki, so bili vznemirjeni. Prvi reče: "Ni kaj skrivati, kaj se je zgodilo, samo napišite, da pa to res ni dobro, kar se dogaja tukaj. Kaj če bi bili tam naši otroci?"

Med domačini se govori, da je na svojo partnerko Sašo Šarkezi, ki naj bi imela kakšnih 19 let, streljal Amadej Kovačič, star 22 ali 23 let. "Drugače živita v Brezju, sem v Žabjak sta se pripeljala k njegovim sorodnikom. Očitno so se morali nekaj sporeči, ker je ona od tam tekla proti sosednji hiši, on pa s pištolo za njo. Kakšnih pet, šest strelov je bilo slišati. Padla je, on pa se je hitro usedel v avto in odpeljal. Sosed ji je pomagal, da jo je odnesel v hišo in poklical reševalce in policijo," doda drugi.

Tretji pripoveduje, da je šel do nje in videl, da jo je zadel v hrbet, saj je tam imela luknjo. "Pogovarjala sva se, govoril sem ji, naj ne dela panike in naj mirno diha."

Izvedeli smo, da naj bi dekle v novomeškem romskem naselju živelo šele nekaj mesecev, priselila naj bi se iz Grosupljega. "Lepa punca, ni kaj, Rominja. Ampak on je pa znan po tem, da je grob do svojih žensk. Prej je živel z drugo partnerko, z njo ima otroke. Ves čas jo je tepel, da ni več zdržala in je šla. Menda je tepel tudi Sašo. Ja, pa z orožjem se ves čas ukvarja," so še dodali.

Na koncu sosedje rečejo, da upajo, da bo dobil pošteno kazen. "Upam, da ga ne bodo spustili po enem letu, ker bi to pomenilo, da se romske ženske lahko strelja brez posledic," doda ena od Rominj.

‹ nazaj

Galerija (7)

streljanje01
streljanje04
streljanje05
streljanje06
streljanje07
streljanje08
streljanje09

Komentarji (4)

20.3.2017 5 (5) (0)OceniRealno nemogoče 
Nista kriva ona. Sodnija je kriva. Če bi sodišča korektno delovala bi onadva zaradi starih prekrškov že zdavnaj bila v zaporu in se to ne bi moglo zgoditi.
20.3.2017 1 (1) (0)Ocenijagoda  
Drugače živita v Brezju, sem v Žabjak sta se pripeljala k njegovim sorodnikom.... a Brezje pa Žabjak ni eno in isto? Ali je morda ločeno s cesto?
21.3.2017 1 (1) (0)OceniMirnopeška cesta 
Romi, ki imajo številko, živijo na Mirnopeški cesti ali v Brezju. Žabjak pa je partizansko ime za ene in druge. Novinarji pa imajo malo po svoje.
21.3.2017Ocenimakalonca 
Brezje in Žabjak ni eno in isto, Brezje je desno od glavne ceste, Žabjak levo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava