mladi dopisnik

Noč poezije

22.3.2017 | 13:25 | OŠ Bršljin

Noč poezije
Noč poezije

Novo mesto - V mesecu, ko obeležujemo svetovni dan poezije, smo na Osnovni šoli Bršljin v noči s petka, 17. marca, na soboto pripravili Noč poezije. Učenci so v različnih delavnicah spoznavali ter ustvarjali oblikovno in tematsko različno poezijo pod skupnim naslovom »Moja beseda, v jantar ujeta« in tako dodali svoj prispevek k letošnjemu jantarnemu letu v Mestni občini Novo mesto.

V posebni delavnici so se jim pridružili tudi učitelji. Gostje večera - Joseph Nzobandora – Jose, igralec, raper in ustvarjalec slam poezije, Terezija Balažević, Rezka Povše, Anica Vidmar, Maks Starc in letošnji Trdinov nagrajenec, Marjan Hren, vsi člani literarne sekcije Snovanja, Gašper Brezovar, vizualni umetnik iz APT, so mladim predstavili svoje umetnine in jim pokazali, da je ustvarjalno preživljanje prostega časa lahko prav zanimivo in kul.

Na igrišču pri šoli se je v petkovi noči zbralo precej obiskovalcev, ki so občudovali video predstavitev ustvarjenih pesmi, ki jo je pripravil Gašper Brezovar, ter uživali ob prebiranju verzov, ki so jih napisali učenci, učitelji in gostje večera. Učenci so po delavnicah v šoli tudi prespali in še dolgo v noč podoživljali verze in slike s šolske fasade.

‹ nazaj

Galerija (15)

noc poezije01
noc poezije02
noc poezije03
noc poezije05
noc poezije06
noc poezije07
noc poezije08
noc poezije09
noc poezije10
noc poezije11
noc poezije12
noc poezije13
noc poezije15
Noč poezije
Noč poezije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava