dolenjska

CIGL kljub nekaterim odstopom deluje naprej

24.3.2017 | 13:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Vesna Bregar (druga z leve) na občinski seji v Šentjerneju.

Vesna Bregar (druga z leve) na občinski seji v Šentjerneju.

Šentjernej - Na zadnjih lokalnih volitvah je lista Civilna iniciativa Glas ljudstva (CIGL), ki je nastala iz civilnega združenja občanov, ki so se v času prejšnjega župana Franca Hudoklina zavzeli za zmanjšanje komunalnega prispevka za priklop na novo čistilno napravo, v občinskem svetu dobila tri svetnike.

A dva od njih, Andrej Mikec in Mojca Lampe Kajtna, sta nedavno, potem, ko se je iz liste začasno distancirala svetnica Vesna Bregar in ni podprla proračuna za leto 2017, izstopila ter v svetu ostajata kot neodvisna svetnika. Svoje razloge sta natančneje pojasnila v javnem pismu.

Vesna Bregar, ki je v občinskem svetu nadomestila predsednika CI Glas ljudstva Sama Hudoklina, ko je ta postal direktor občinske uprave, po teh odstopih (tudi Hudoklina), zdaj edina v občinskem svetu zastopa listo in pravi, da bo delovala v skladu s programom in predvolilnimi obljubami. Prav neizpolnjevanje teh je po njenem mnenju glavni razlog za nesoglasja v CIGL-u, ne pa to, da ni podprla proračuna, saj je po njenem preveč razsipen.

»Čeprav je polovica mandata mimo, se od obljubljenega ni realiziralo nič, razen zmanjšanja komunalnega prispevka. Določitev kanalščine s plačilom največ 0,51 evrov na kubični meter prečiščene vode še ostaja. Racionalizacije, transparentnost, varčnost in vključevanje domačih strokovnjakov, nižanje prispevkov oz. manjša obremenitev občanov, mladinski center za mlade, večja podpora športa… - vse te obljube so ostale le napisane na papirju. Člani CIGL-a so zato zahtevali sestanek, na katerem bi se lahko pogovorili o pereči problematiki, a ga ni bilo. Odgovor je bil, da lahko sestanek skliče le predsednik liste,« pravi Bregarjeva.

Nekdanji predsednik CIGL-a Samo Hudoklin takšne očitke odločno zavrača in pravi, da do njega ni prišla prav nobena pobuda o kakem srečanju.

Več o razhajanjih v CIGL-u, ki pa ni »ciknu« in po izjavi Bregarjeve kljub nekaj odstopi deluje naprej, tudi z novimi člani, si preberite v aktualni številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (10)

24.3.2017 1 (1) (0)OceniTu taku je 
Bravo Vesna, tako kot si povedala, po več kot dveh letih bi bil skrajni čas, da bi se začelo izpolnjevati obljube in program, ki smo ga občani z velikim veseljem in navdušenjem podprli in vas izvolili v občinski svet. Resnično upamo, te podpiramo in si želimo, da boš zdržala te pritiske in bomo končno spet živeli v lepem kraju, ki nam bo vsem v ponos. In ne bomo podlegli grdemu kapitalizmu, ki želi na silo okupirati naš kraj in nas spremeniti v hlapce na domači zemlji. Direktor Samo, Andrej in Mojca pa so nam spet znova le dokazali, da se jim gre le za oblast in čim večje koristi. Upamo, da je še pravi čas, da se jih bo ustavilo pri njihovem umazanem in zahrbtnem početju. Želimo si, da bo CIGL dejansko delal za vse in v dobro nas vseh. Bravo VESNA!!!
24.3.2017OceniMilena 
Grdi kapitalizem ti omogoča da greš v trgovino in si kupiš štruco kruha brez čakanja v vrsti. Če ti je bolj všeč komunizem pa se odseli v venezuelo ali pa rusijo.
24.3.2017OceniTu taku je 
Seveda Milena pošteni in delavni ljudje so vam v napoto in jim privoščite le drobtinice kruha, da bo plenilskim lobijem več ostalo in se bodo lahko dobesedno izživljali z denarjem. Sicer pa vas je lahko sram, da nas želite kar izseliti in se nas dobesedno znebiti...
24.3.2017OceniMilena 
Sram naj bo tebe, ki se kitiš s tujim delom. Pošteni in delavni ljudje niso nikoli marali socializma in komunizma, ker, kar so si prislužili jim je tudi vzel. In hiše in plače. Za take kot si ti, ki so na socialni pomoči celo življenje in živijo v neprofitnih stanovanjih jim je to težko razumljivo. Vsak cent in drobtinico ki ju dobiš v obliki podpore je moral nekdo prigarati in zaslužiti ! Kapitalizem pomeni samo to da si plačan za svoje delo in da si lastnik svojega kapitala, nepremičnine, avta, vikenda. Komunizem pomeni da je lastnik tvojega kapitala država, ki te lahko kadarkoli izseli in ti vzeto tudi proda naprej. Komunizem je samo slabša različica kapitalizma.
24.3.2017Ocenipodgurc12 
@milena - ne razlikuješ kapitalizem in komunizem? - vzemi tablete od CK-e in Zk-e - dveh molznih krav v bivši Jugi
25.3.2017OceniMilena 
Podgurc12, tudi v komunizmu te bodo ropali kapitalisti, še toliko bolj ker nič nimaš
25.3.2017Ocenihe, he ...  
Zanimiv prikaz "kako si mali janezek predstavlja politiko" :-))
25.3.2017 1 (1) (0)Ocenihusamo 
CIGL je z našim odstopom CIKNU tako kot prejšnji župan. Cilj je bil osvojen, vrgli smo prejšnjega župana, pometli z njegovimi sodelavci in sami zasedli vodilna mesta na občini in EDŠju. Zato je CIGL sedaj popolnoma brezpredmeten in nepotreben.
27.3.2017OceniIron lady30 
@dolenjc123 glede na vase navedbe o doticni sploh ne nameravam izgubljati besed, ker enostavno vsak, ki Gdc.Bregar pozna ve, da so vase navedbe ena velika laz. Predvidevam, da ste dokaj nevidni v zivljenju in potem potrebujete javno laganje, da ste vsaj na trenutek vidni, kar je roko na srce zelo pateticno. Lahko bi negirala vsako vaso trditev pa ne bom, ker ni vredno. Sram vas je lahko-s tem nedvoumno kazete stopnjo svoje inteligence, da zalite nekoga, ki ga ne poznate in dolgujete opravicilo mladi dami. Pa kancek pameti v glavo, da se kaj takega ne ponovi vec-s tem seveda mislim sirjenje neresnic in nezasluzeno blatenje ostalih ljudi. Sramota
27.3.2017OceniDorian 
Železna damica ne mara da se grdo govori o kriminalcih. Civilna iniciativa za polnjenje žepov je nastala. Efekta pa nobenega.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava