namig za premik

Gledališki abonma: Tarzan, KC Janeza Trdine

27.3.2017 | 20:00

12 € / 16 € / 17 € Nakup vstopnice

ČE BI SI ČLOVEK VZEL SAMO TOLIKO, KOT POTREBUJE, BI BIL SVET REŠEN.

RežijaEva Nina Lampič

IgrajoMarko Mandić, Maša Derganc Veselko, Uroš Fürst

ProdukcijaSNG Drama Ljubljana

Vrsta predstavedrama

Trdinova dvorana100 minut in nima odmora

27. marec 20.00

28. marec 20.00

Tarzan in Jane v džungli − kaj neki bi se lahko dogajalo temu paradigmatičnemu ljubezenskemu paru, potem ko je uspešno premagal vse ovire na poti svoje ljubezni?

Na prvi pogled to, kar se dogaja tudi vsem drugim parom: drobni nesporazumi in nesoglasja, nekaj ljubosumja in morda celo malo naveličanosti, predvsem nad džunglo in neudobnimi razmerami za življenje. Ko se vmeša v igro uglajeni in svetovljanski Mike, je teren za razdor že pripravljen. A kot je to pogosto, gre tudi tukaj za več interesov. Mike očara Jane, ko ji požrtvovalno priskrbi civilizacijske dobrine, a to je samo njegova pot do zakladov, ki jih skriva pragozd. Dialog v igri je na prvi pogled lahkoten in spreten, izjemno zabaven; komika izhaja iz kombinacije tipiziranih likov in nepričakovanih situacij, v katere so postavljeni. A humor postaja vse bolj kritičen, igra, ki se dogaja v na prvi pogled oddaljeni džungli, pa odpre pred nami števila pereča vprašanja našega materialističnega sveta.

Komedija Tarzan s podnaslovom Eksotična drama je bila na letošnjem 45. Tednu slovenske drame nominirana za Grumovo nagrado in je najnovejša v vrsti številnih dramskih in radijskih iger uveljavljenega avtorja, ki se podpisuje s psevdonimom rokgre.

‹ nazaj