posavje

Popravek: Bodo razrešili župana ali razpustili občinski svet?

28.3.2017 | 15:00 |  J. S.

Z ene od sej kostanjeviškega občinskega sveta. (Foto: M. L.)

Z ene od sej kostanjeviškega občinskega sveta. (Foto: M. L.)

Na občini Kostanjevica na Krki so se odzvali na članek »Bodo razrešili župana ali razpustili občinski svet?«, ki smo ga na naši spletni stani objavili v četrtek, 23. marca.

Kot je poudarila direktorica občinske uprave občina Kostanjevica na Krki Judita Lajkovič, je namreč napačno naveden stavek v zvezi s sprejemanjem proračuna za leto 2016, in sicer: »Občinski svet ga je v županovi odsotnosti sprejel, župan tega sprejetja ne priznava.«

Njeno pojasnilo v nadaljevanju objavljamo v celoti:

Dejstvo je naslednje. Občinski svet je v županovi odsotnosti, na 11. redni seji dne 13.10.2016, ki jo je sam sklical in izvedel, sprejel sklep, da gre proračun za leto 2016 (in sicer tak, kot je bil prvotno predložen na seji dne 17.12.2015, pa ga vse do 28.07.2016, ko je bil na 5. izredni seji prvič predstavljen in zavrnjen, niti niso želeli obravnavati) v javno razpravo.

To pa je še daleč od sprejetja proračuna, kot je zmotno zapisano.

Po vsej verjetnosti je bil to, glede na določilo 90.b člena Zakona o lokalni samoupravi, manever svetniške skupine, s katerim bi si omogočili nadaljnje nemoteno blokiranje delovanja župana in občine z nesprejemom proračuna za leto 2017.

‹ nazaj

Komentarji (4)

29.3.2017OceniJanez 
V Kostanjevci bodo morali zamenjati vse. Zdaj se pa res ne da ugotoviti ali so imeli sprejet proračun ali ne. Če ga niso obravnavali, potem ga res niso imeli. Je pa zanimivo kako se izvajaj poraba, razen tekoča, če proračun ni sprejet. Tudi subvencij ne more biti, če ni proračuna. Morda bo kdo s strani FM ali rač. sod. končno pregledal stvari.
29.3.2017Ocenišelma 
najboljša alternativa za popolno oblast v Kostanjevici na Krki je PRFORCENHAUS - vedno likviden, sklepčen, povsod navzoč in z veliko podporo občanov občine K. na Krki, PRFORCENHAUS vas bo rešil vseh nadlog
30.3.2017 1 (1) (0)Ocenianonymous 
No, morda pa bi bila ta situacija primeren izgovor, da se enostavno ukine občino. Tako ali tako jih je je preveč...
31.3.2017Ocenipiki 
Kot v vrtcu, ti si kriv...ne ti si... ne nisem...ti si.... s tem, da otroci v vrtcu odrastejo, tukaj pa.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava