gospodarstvo

Kljub nižjemu lanskemu dobičku predlagajo višjo dividendo

30.3.2017 | 09:35 | B. B.

Predsednik uprave Jože Colarič in član uprave David Bratovž (Foto: B. B., arhiv DL)

Predsednik uprave Jože Colarič in član uprave David Bratovž (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Nadzorni svet in uprava Krke sta na včerajšnji seji oblikovala predlog, da se delničarjem družbe letos izplača dividenda v višini 2,75 evra bruto na delnico, kar predstavlja 3,8-odst. povečanje v primerjavi z lansko dividendo, ki je znašala 2,65 evra.

Višino dividende mora potrditi še skupščina, ki bo predvidoma 6. julija. Na njej delničarji odločali o predlogu porabe bilančnega dobička za lani v višini nekaj manj kot 143 milijonov evrov. Od tega bodo skoraj 89 milijonov namenili za dividende, za druge rezerve iz dobička predlagajo 27 milijonov evrov, enak znesek pa naj nameravajo prenesti v v naslednje leto.

Skupina Krka je sicer lani ustvarila nekaj več kot 108 milijonov evrov čistega dobička, kar je 31 odst. manj kot v letu 2015. Kljub temu družba sledi usmeritvi vsakoletnega poviševanja dividend. Za primerjavo, dividenda v letu 2010, ko so delili skoraj 162 milijonov bilančnega dobička, je znašala 1,10 evra bruto na delnico.

‹ nazaj

Komentarji (2)

30.3.2017 1 (1) (0)OceniDirty old town 
Joško Cola ne bo pok. Milošu do gležnja, nikdar ne bo priljubljen kot je bil ljudski dir. Miloš Kovačič, pa če ustvari milijarde prihodka in dividend. Miloš je bil predvsem faca, lahko se je peljat po drugih tirih, to vsak zmore.
31.3.2017 1 (1) (0)OceniRazjahan Bicikl 
Res? Pa mu ti pokazi, kako se stvari streze, k si taka faca. Prav rad bi te videl.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava