Huda nesreča pri Medvedjeku, cesta zaprta

30.3.2017 | 11:25

Huda nesreča pri Medvedjeku, cesta zaprta
Huda nesreča pri Medvedjeku, cesta zaprta
Foto: J. A.

Foto: J. A.

Okoli 9.30 se je zgodila prometna nesreča ne regionalni cesti Ivančna Gorica - Trebnje pri Medvedjeku. Po prvih informacijah policistov sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. Hudo poškodovanega voznika osebnega avta so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Regionalna cesta Ivančna Gorica - Trebnje je zaradi prometne nesreče pri Medvedjeku zaprta. Obvoz je po lokalnih cestah.

Dodano ob 14. uri

"Vse kaže da postaja cesta Grm - Pluska vedno bolj krvava. Tokratna nesreča se je zgodila nedaleč od lanske tragedije dveh kolesarjev. Osebno vozilo znamke Audi je silovito treščilo v nasproti vozeče tvorno vozilo. Da je bil udarec res silovit pove podatek, da se je tovorno vozilo po čelnem trku dobesedno zarilo v brežino. Na vprašanje , kaj je botrovalo nesreči so policisti dejali, dejali, da bo na odgovor potrebno še počakati, zagotovo pa hitrost ni bila majhna. Predvidevam, da vendarle ni bila presežena, saj je na tem mestu dovoljena hitrost 90 km/h. Ko sem se pozneje ustavil v nekem lokalu je starejši gospod dejal. Kdor se počasi pelje se počasi zaleti. K temu ni kaj dodati, le zdravo kmečko pamet je potrebno uporabiti," je o nesreči povedal Mirko Gliha, predsednik sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu Trebnje.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava