kultura

Glasbena pravljica za štiritisočglavo množico

7.4.2017 | 12:25 | I. V.

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Novo mesto - Novomeška glasbena šola Marjana Kozine je v minulih dneh na oder Kulturnega centra Janeza Trdine postavila tradicionalno glasbeno pravljico, ki jo vsako leto pod vodstvom mentorjev pripravijo učenci šole. Tokrat so se odločili za pravljico Kresniček z besedilom Marije Jezernik na glasbo Radovana Gobca.

Skoraj sto učencev sta na nastop pripravila dirigent Miro Saje, ki je tokrat vodil mladinski komorni orkester, in Petra Slak, ki je na nastop pripravila pevski zbor in poskrbela za režijo in sceno, medtem ko je priredba delo Ivane Krhin. Nosilno vlogo Kresnička je odigrala Neža Cerinšek, odpela pa Aja Koncilija.

Glasbena pravljica Kresniček pripoveduje zgodbo o nabritem Kresničku, ki ves čas nagaja vsem v gozdu, dokler ne izgubi svoje lučke in tako postane ene navadna rjava muha. Da bi jo našel, se opravi po gozdu in sprašuje vse, če so jo kaj videli, a nihče mu ne pomaga, dokler ne ugotovi, kaj je počel narobe. Ko se odloči, da se bo popravil, mu sonce znova prižge lučko.

Predstavo si je v enajstih ponovitvah v treh dneh ogledalo skoraj štiri tisoč gledalcev, deset predstav v dopoldanskem času je bilo namenjeno šolam z dolenjskega območja, sinočnja, enajsta predstava pa širšemu občinstvu, med katerim so prevladovali starši nastopajočih.

‹ nazaj

Galerija (23)

Glasbena pravljica - 01
Glasbena pravljica - 02
Glasbena pravljica - 03
Glasbena pravljica - 04
Glasbena pravljica - 05
Glasbena pravljica - 06
Glasbena pravljica - 07
Glasbena pravljica - 08
Glasbena pravljica - 09
Glasbena pravljica - 10
Glasbena pravljica - 11
Glasbena pravljica - 12
Glasbena pravljica - 13
Glasbena pravljica - 14
Glasbena pravljica - 15
Glasbena pravljica - 16
Glasbena pravljica - 17
Glasbena pravljica - 18
Glasbena pravljica - 19
Glasbena pravljica - 20
Glasbena pravljica - 21
Glasbena pravljica - 22
Glasbena pravljica - 23

Komentarji (2)

7.4.2017 2 (4) (2)Ocenihoj hoj vsem 
Itak.... Izkoriščanje otrok in staršev za samopromocijo predvsem določenih in posledično še inštitucije (za učence iz 10 šol je bil to nujen ogled, na zadnjo so pa prišli starši nastopajočih otrok)
12.4.2017 1 (1) (0)OceniKjut 
U piko... Amen

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava