kultura

Šentjernejski godbeniki v goste povabili Klapo Mali grad

11.4.2017 | 12:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Šentjernejski godbeniki v goste povabili Klapo Mali grad

Šentjernej - Pihalni orkester občine Šentjernej, ki ga od lani vodi dirigent Sandi Franko, je pretekli konec tedna povabil v Kulturni center Primoža Trubarja na tradicionalni pomladni koncert. Predstavili so se s pestrim programom.

Ema Pavlič (na levi).

Ema Pavlič (na levi).

Začeli so z uverturo za orkester Centurio, skladbo, s katero se bodo 22. aprila predstavili na reviji pihalnih orkestrov in godb Dolenjske in Bele krajine v Kočevju, nadaljevali pa so s svetovnim hitom One moment in Time, ko je zraven zapela solistka, domačinka, Ema Pavlič. V program so godbeniki uvrstili tudi znane pop in rock skladbe Erika Claptona, izpustili niso niti znane Veselo v Kamnik, kjer se jim je pridružil mladi harmonikar Marko Kalin, ter Šentjernejske koračnice.

Šentjernejski godbeniki v goste povabili Klapo Mali grad

Sicer pa je bil koncert nekaj posebnega, saj je šentjernejski orkester v goste povabil eno najboljših slovenskih klap z imenom Klapa Mali grad, ki prihaja iz Kamnika. Pevci so zapeli skupaj z godbeniki in navdušili občinstvo z dalmatinskimi pesmimi. Zbrane je pozdravil Boris Selko, pevec klape, ki po rodu izhaja iz šentjernejskega naselja Žvabovo.

Predsednik Pihalnega orkestra občine Šentjernej Jani Selak je ob koncu koncerta nagovoril občinstvo, se zahvalil za lep obisk, s katerim so izkazali pripadnost godbi. Častni predsednik Pihalnega orkestra občine Šentjernej Janez Selak je med koncertom orkestru doniral 1.500 evrov.

‹ nazaj

Galerija (14)

POMLADNI_001
POMLADNI_002
POMLADNI_003
POMLADNI_004
POMLADNI_005
POMLADNI_006
POMLADNI_007
POMLADNI_008
POMLADNI_009
POMLADNI_010
POMLADNI_011
POMLADNI_012
POMLADNI_013
POMLADNI_014

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava