gospodarstvo

Direktorja državnih gozdov bosta Zlatko Ficko in Dejan Kaiserberger

11.4.2017 | 14:15 | B. B.

Zlatko Ficko leta 2010, ko je kot predsednik kočevskega odbora Zares, kandidiral za mesto župana Kočevja. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Zlatko Ficko leta 2010, ko je kot predsednik kočevskega odbora Zares, kandidiral za mesto župana Kočevja. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Kočevje - Nadzorni svet družbe Slovenski državni gozdovi je včeraj za glavnega direktorja, odgovornega za področje gozdarstva in lesarstva ter koordinacijo dela poslovodstva, imenoval Zlatka Ficka, za direktorja, odgovornega za finance, računovodstvo in kontroling, pa Dejana Kaiserbergerja.

Direktorja sta bila imenovana za obdobje petih let, Fickovo ime razburja gozdarske kroge, poroča STA. V nekaterih medijih so se namreč pojavili zapisi, da se novi glavni direktor nikoli ni ukvarjal z gozdno proizvodnjo in da nima v razpisu zahtevanih vodstvenih izkušenj, znal pa naj bi uspešno krmariti v političnih vodah, saj je bil LDS in Zares, zdaj je v stranki DeSUS.

Nekateri zaposleni v Slovenskih državnih gozdovih menijo, da je Ficko glavni krivec za to, da je družbo po enem letu zapustil poslovni pooblaščenec za finance Borut Meh, brez katerega po njihovem mnenju podjetja ne bi postavili na noge, je navajal Dnevnik.

Ficko je sicer zatrdil, da izpolnjuje pogoje, saj se sicer ne bi prijavil. Kandidat za glavnega direktorja je sicer moral izkazati izobrazbo ekonomske ali tehnične smeri ter najmanj 15 let delovnih izkušenj, od tega vsaj pet let na vodilnih ali vodstvenih delovnih mestih v srednjih ali velikih gospodarskih družbah.

Družba Slovenski državni gozdovi s sedežem v Kočevju je bila ustanovljena lani spomladi in je ob ukinitvi koncesij 1. julija v upravljanje prevzela 255.000 hektarjev gozdov v lasti države.

Vlada je začasno vodenje družbe najprej zaupala direktorju gozdarsko-žagarske družbe Snežnik iz Kočevske Reke Julijanu Rupniku, ki pa je kmalu odstopil in konec aprila lani je na ta položaj kot vršilec dolžnosti prišel Miha Marenče, do tedaj državni sekretar na kmetijskem ministrstvu.

Za čas do imenovanja poslovodstva je vlada lani imenovala tudi dva poslovna pooblaščenca družbe, in sicer Meha, odgovornega za področje financ, računovodstva in kontrolinga, ter Ficka, odgovornega za področje gozdarstva in lesarstva.

‹ nazaj

Komentarji (5)

11.4.2017OceniEkolog 
Čestitam Zlatko, naj domači ljudje, ki so strokovni vodijo to družbo!
11.4.2017Ocenigasilec 
Ficko je pač skakalec iz stranke v stranko in ostane v tisti v kateri lahko najbolj laže in širi ne resnice !!! baje je sedaj Desus
13.4.2017OceniUH-Me piš 
LDS-ZARES-vmes ZaK-DeSUS in kaj porečejo na to njegovi volivci na občinskem nivoju,izdal ali nategnil jih je po dolgem in po čez.Takemu človeku -materialistu in spletkarju ni za zaupati,ki se šlajsa od ,,korita do korita,, vmes pa še vedri in pametuje z svojim ZaK, ki ga je ustanovil za občinske volitve. Po mojem mišljenju je za tako funkcijo popolnoma nesposoben-nima kompetenc- ! Vse kompetence je edino imel tisti ki so ga pretepli na kočevskem. Spet se bo les fural v Italijo in Avstrijo,domači predelovalci pa se bodo obrisali pod nosom,kakor do sedaj,pa lahko kočevski župan Prebilič po TV bluzi kakor hoče.
13.4.2017Oceniribič 
židan se ne ukvarja z teran , rad bi slabo gospodaril z lesom stemi kadri mu bo to uspelo
8.5.2017Ocenisamos45 
Kje je bil Ficko lani julija, ko se je ustanovila SiDG. Verjetno je spal v naročju Pike Nogavičke, dokler zadeva ni stekla. Njegovo imenovanje je čista politična natega, pod vodstvom Erjavca in Židana.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava