namig za premik

Predavanje: Jasmin Čaušević - "Solo jadranje preko Atlantika", Gostišče Loka

12.4.2017 | 19:00

Jasmim, ki se je pred kratkim vrnil iz svoje življenjske plovbe, ki nam jo bo predstavil, je pot opravil na klasični 34 čeveljski Bavariji, prav nič predelani serijski družinski jadrnici...torej eden "izmed nas"...le s to razliko, da je svoje sanje tudi res uresničil...Vabimo na predavanje, v sredo, 12. aprila 2017!

Jasmin!

Odplul je iz Las Palmasa na Gran Canarii in po šestih dneh, ter petnajstih urah priplul po 899 NM na Kabverdski otok Sao Vicente. Tu se je ustavil za en dan, nato pa nadaljeval s prečenjem Atlantika. Po napovedi naj bi bilo prvi teden zmerno vreme z normalnimi Atlantskimi valovi in pasatom, ki je pihal tja do 15 vozlov. Vendar se je vreme obrnilo. Sredi ocena ga je ujela nenapovedana fronta in teden dni se je moral boriti z visokimi valovi, močnimi nevihtami, dežjem in vetrom čez 40 vozlov. Kljub vsemu je po 2.134 NM, ter po 15 dneh in 5 urah dosegel Karibski otok Barbados in tako postavil še eno slovensko solo zastavico za vse jadralce Slovenije.

Več o tej plovbi nam bo povedal Jasmin sam, predvsem pa kakšna je razlika med plutjem v več članski posadki in solo plutju, kako je biti sam na barki, kaj je počel, itd

Po pogovoru z njim bo mogoče kupiti njegovo prvo knjigo Šepet vetra in valov po ceni 19,90 EUR.

V sredo, 12. aprila 2017, ob 19:00 uri, se dobimo na Loki!

‹ nazaj