mladi dopisnik

Igrivo in poučno sodelovanje z Dolenjskim muzejem

12.4.2017 | 09:20 | Mojca Pavelšek, Vrtec Ciciban Novo mesto

Igrivo in poučno sodelovanje z Dolenjskim muzejem
Igrivo in poučno sodelovanje z Dolenjskim muzejem

Novo mesto - Otroci pred vstopom v šolo in strokovni delavci Vrtca Ciciban Novo mesto smo v letošnjem šolskem letu obiskovali Dolenjski muzej Novo mesto. Muzejska pedagoginja Lavra Fabjan nam je na zanimiv način približala različne teme na štirih srečanjih.

Prvič smo obiskali muzej v oktobru, ko so policisti PU Novo mesto za predšolske otroke pripravili bogat program ob razstavi »Četrt stoletja Policijske uprave Novo mesto«. Delavnice so bile odlično organizirane in otroci so jih z navdušenjem spremljali, ogledali so si lahko policijska vozila, policijske pse in prisluhnili policijskemu orkestru, spoznali pa so tudi projekt Blazinica tolažbe.

V januarju smo si ogledali občasno arheološko razstavo »Podoba ali simboli«. Otroci so v delavnici ustvarjali iz gline, izdelali so si tudi ropotuljico.

V januarju in februarju smo si ogledali občasno etnološko razstavo »V opeko vtisnjen čas«. Sledila je ustvarjalna delavnica, na kateri so otroci risali na lepenko v obliki bobrovcev. V muzeju so izdelke razstavili v »čisto pravo streho« unikatnih strešnikov, ki so jih porisali otroci. Starši so si lahko skupaj z otroki razstavo risb otrok Vrtca Ciciban Novo mesto ogledali 8. februarja, ko je bil vstop v Galerijo Dolenjskega muzeja Novo mesto prost.

Pri zadnjem obisku v muzeju pod strokovnim vodenjem smo si v Jakčevem domu ogledali del stalne likovne razstave »Ali je to Julija?«. Sledila je delavnica, kjer so otroci slikali in se nato vživeli v vlogo restavratorja.

Kvalitetne in premišljeno zastavljene delavnice smo obiskovali z veseljem in se že veselimo obiskov v prihajajočem šolskem letu. Veseli smo, da nam je muzejska pedagoginja Lavra Fabjan pričarala nepozabna druženja in se ji za to zahvaljujemo. Želimo nadaljevati s tem vzpostavljenim sodelovanjem, ker otroci ob tem razvijajo pomembne življenjske vrednote in gradijo svoj odnos do preteklosti.

‹ nazaj

Galerija (8)

100_0868
izdelava ropotuljic
policisti1
policisti2
policisti3
stresniki
stresniki2
zivalske podobe

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava