posavje

Milan Jazbec kandidat za petega predsednika Slovenije

13.4.2017 | 13:00 | M. L.

Milan Jazbec (Foto: B. D.-G./arhiv DL)

Milan Jazbec (Foto: B. D.-G./arhiv DL)

Milan Jazbec (drugi z desne)   je  27. februarja v ljubljanskih križankah predstavil drugi del svoje trilogije o diplomaciji, roman z naslovom Iskanje izgubljene duše. Dogodka sta se med drugimi udeležila upokojeni veleposlanik in častni predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose dr. Jožef Kunič (drugi z leve) in igralec Demeter Bitenc. (Foto: Arhiv: M. J. 

Milan Jazbec (drugi z desne) je 27. februarja v ljubljanskih križankah predstavil drugi del svoje trilogije o diplomaciji, roman z naslovom Iskanje izgubljene duše. Dogodka sta se med drugimi udeležila upokojeni veleposlanik in častni predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose dr. Jožef Kunič (drugi z leve) in igralec Demeter Bitenc. (Foto: Arhiv: M. J. 

Milan Jazbec in Demeter Bitenc (Foto: Arhiv: M. J.)

Milan Jazbec in Demeter Bitenc (Foto: Arhiv: M. J.)

Spodnja Pohanca - Milan Jazbec iz Spodnje Pohance (pri Brežicah) kandidira za petega predsednika Republike Slovenije. Kandidaturo bo uradno najavil v sredo, 19. aprila, v Ljubljani.

Jazbec je trenutno slovenski veleposlanik v Makedoniji, pred tem je bil nazadnje slovenski veleposlanik v Turčiji, akreditiran še v Azarbejdžanu, Iranu, Iraku, Siriji in Libanonu. Dela okrog 35 let v diplomaciji, gospodarstvu, novinarstvu in politiki, od tega 22 let na vodstvenih delovnih mestih. Po diplomah iz obramboslovja in novinarstva na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in diplomatski šoli v Beogradu je na celovški univerzi dosegel doktorat iz filozofije. Objavil je več kot 120 znanstvenih in strokovnih člankov ter 37 knjig v šestih jezikih, od teh 16 o diplomaciji. Predaval je na več univerzah v Evropi in ZDA in je med drugim urednik mednarodne znanstvene revije European Perspectives. Rodil se je leta 1956 v Brežicah.

Prof. dr. Milan Jazbec kandidira kot neodvisni kandidat. Kljub svojemu visokemu položaju ostaja v očeh rojakov in poznavalcev človek s podeželja, ki je s svojim delom in podporo najbližjih prišel na vrh, in je vedno ostal z ljudmi in pri njih, kjerkoli je že bil oziroma je.

‹ nazaj

Komentarji (4)

14.4.2017–1 (0) (1)OceniUpokojenec 
Kahlov slamnati kandidat za mesanje dreka , uboga Slovenija kaj ji ponujajo v Desusu
15.4.2017–1 (0) (1)OceniŠtrump McDonald 
Veliki NATO navijač. Izgleda tako slabo, da še Dan republike ne bo dočakal.
15.4.2017–1 (0) (1)Oceništrumfeta 
kaj pa je to Dan republike , kdaj je to 25 junij
16.4.2017 1 (1) (0)OceniŠtrumf McD 
Štrumfeta, ne izkazuje povsod svojega neznanja in debilnosti. Dan Republike je 29. November!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava