šport

Doseči tri gole in izgubiti se tudi da

17.4.2017 | 22:30 | I. V./STA

Foto: Grega Wernig/M24

Foto: Grega Wernig/M24

Krško - Nogometaši Krškega so v 29. krogu dosegli drugi največ zadetkov, kar tri, a so tekmo v Domžalah kljub temu gladko izgubili. Tekma je bila namreč odločena že v prvem polčasu, kos so Balkovec, Majer s po enim in Firer z dvema zadetkoma poskrbeli, da so Domžale po tridesetih minutah srečanja že vodile s 4:0. Krčanom se je obetal še hujši poraz kot v jesenskem delu na istem igrišču, ko so s trenutno drugouvrščenim moštvom Prve lige izgubili z 0:5. Na srečo se tokrat jesenski scenarij ni ponovil, saj je bil delni izid naslednjih 60 minut srečanja 3:1 za Krško, a to ne šteje. Na žalost Krčanov je šlo njihovim neposrednim tekmecem za osmo mesto in s tem neposredni obstanek v ligi, Kidričanom, ki so se doma merili s Koprom, bolje, saj so remizirali in se še vedno osmouvrščenim Krčanom približali na eno samo točko.

Strelski pohod Domžalčanov je začel Ivan Firer v šesti minuti, ko je zadel iz bližine po podaji Jana Repasa. To je bila sedma podaja domžalskega nogometaša v sezoni, s čimer se je izenačil s tretjeuvrščenim Denisom Klinarjem iz Olimpije.

V 22. minuti je Belokranjec Jure Balkovec povišal na 2:0, potem ko je malce z desne strani z več kot 20 metrov zadel čez živi zid s prostega strela. Tretji domžalski zadetek je padel šest minut pozneje, ko je po Firerjevi podaji z desne strani iz bližine zadel Žan Majer, ki je bil hitrejši od Marka Zalokarja.

Le tri minute zatem je bilo že 4:0 za Domžale, ko je po desni pobegnil Majer, iz bližine pa v prazno mrežo znova zdel Firer. Gosti so znižali zaostanek že takoj zatem, ko je v kazenskem prostoru s 13 metrov zadel Miljan Škrbić.

Isti igralec je zadel tudi v uvodu drugega polčasa, ko je iz bližine Dejana Milića premagal po podaji Nikole Gatarića. Toda takoj v naslednjem napadu je povsem neodločna krška obramba prepustila prodor Amedeju Vetrihu, ki se je sprehodil v kazenski prostor in z močnim strelom ugnal Zalokarja.

V 73. minuti je slednji obranil nevarna strela Petra Franjića in Firerja, na drugi strani pa sta bila v 80. in 81. minuti nenatančna Filip Dangubić in Klemen Šturm. V 82. minuti je do strela z roba kazenskega prostora prišel Vetrih, žoga je bila na poti v mrežo, a zadela nesrečnega Alena Ožbolta, ki je tako preprečil nov zadetek.

Zato pa so ga dosegli Krčani takoj zatem, ko je po prodoru in podaji Arafata Mensaha z leve strani zadel Dangubić. Zanj je bil to enajsti gol v sezoni, s čimer se je na petem mestu lestvice strelcev izenačil z Daliborjem Volašem iz Celja.

Krške nogometaše v petek čaka srečanje doma z Olimpijo.

Domžale : Krško 5:3 (4:1)

Strelci: 1:0 Firer (6.), 2:0 Balkovec (22.), 3:0 Majer (28.), 4:0 Firer (31.), 4:1 Škrbić (32.), 4:2 Škrbić (51.), 5:2 Vetrih (52.), 5:3 Dangubić (83.).

Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Repas (od 46. Volarič), Vetrih, Majer (od 72. Žužek), Franjić (od 80. Ožbolt), Firer.

Krško: Zalokar, Šturm, Vuklišević, Gorenc, Mujan (od 67. Mensah), Gatarić (od 69. Nakić), Sadiković, Kovačič (od 46. Pušaver), Kramarič, Škrbić, Dangubić.

Lestvica: 1. Maribor 64, 2. Domžale 51, 3. Olimpija 51, 4. Gorica 45, 5. Celje 41, 6. Koper 38, 7. Rudar 35, 8. Krško 30, 9. Aluminij 29, 10. Radomlje 10.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava