Iz Sokolca spet veje dobrodelnost

25.4.2017 | 08:30

Slikarji brez meja – Sebastjan Šeremet, Igor Obradinović in Nejc Smodiš. (Foto: I. Vidmar)

Slikarji brez meja – Sebastjan Šeremet, Igor Obradinović in Nejc Smodiš. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Trije novomeški slikarji, ki imajo svoje ateljeje v novomeškem Narodnem domu, bodo v soboto ob 19. uri uradno začeli slikati svoj tretji dobrodelni triptih, trojno sliko, ki jo bodo ustvarjali pred očmi javnosti in jo na koncu prodali na dobrodelni dražbi ter izkupiček namenili družini v stiski.

Prvič so se Igor Obradinović, Sebastjan Šeremet in Nejc Smodiš na enem platnu za dobrodelni namen združili leta 2012, tedaj na pobudo gibanja Druga novomeška pomlad pod geslom Slikarji brez meja, drugič pa pred tremi leti, ko so pomagali materi samohranilki s štirimi otroki, ki se je tudi z njihovim prispevkom lahko lotila obnove hiše. Za njihov triptih je tedaj Dušan Pušnik, znani novomeški oftalmolog in ustanovitelj očesnega kirurškega centra, odštel 3.000 evrov, k čemer so prišteli še dobrodelne prispevke obiskovalcev, ki so bodisi spremljali njihovo delo oziroma so se udeležili katerega od številnih vzporednih dogodkov.

Teh ne bo manjkalo niti tokrat. V času od 29. aprila do 9. junija, kolikor časa naj bi trije slikarji ustvarjali svojo umetnino, je predvidenih kar sedemnajst koncertov in drugih dogodkov, med drugim pa bodo njihovo slikanje spremljali skupine El Kachon, MRFY, Tretji kanu pa dvojec Tokac in Buh, Aleks iz skupine Jardier, Bort Ross in Jernej Zoran. Vrata ateljeja bodo za obiskovalce odprta vsak dan razen nedelje od 10. do 19. ure.

I. Vidmar

Komentarji (57)

25.4.2017—   (1)   (1)   OceniDomačica 
Lahko je biti dobrodelen če živiš na plečih občine in državljanov. Občinskih 1000€ mesečno dobrodelnosti.
25.4.2017—   (1)   (1)   OceniTone 
Koliko ti dobrotniki stanejo davkoplačevalce vsak mesec (najemnina za stavbo, elektirka, voda, kanalščina, smeti, ...) ?
25.4.2017–3   (0)   (3)   OceniChe Guevara 
Koliko stanejo dobrotniki iz Rotovža davkoplačevalce mesečno, letno, 4 letno? dajte no , ne vidite prsta pred seboj....zato pa vas lahko zavajajo in vam odvračajo pozornost od gl. težav, problemov in glavnih. lopovščin v NM. Dokler bo tako nekater folk razmišljal bomo imel NM kakršno imamo. Čudovito:):) Ovce.
25.4.2017 1   (1)   (0)   OceniDomačica 
Manj kakor umetniška golazen.
25.4.2017–1   (0)   (1)   OceniChe Guevara 
Naračunal ste 1000 mesečno? ,LOL rotovžani vam potegnejo iz žepov milijone, mesečno, letno in 4 letno ! Pa ste tiho ko riti ko je treba na to temo kaj povedat in opomnit.. Ovce na kubik. :)
25.4.2017—   (1)   (1)   OceniChe Guevara 
Bravo Sokolci, ste edini in pravi ponosni, humani lokalpatrioti ! Svetla točka NM in luc ob koncu tunela..
25.4.2017 1   (1)   (0)   OceniDomačica 
Kakšna samohvala. Res ste golazen.
25.4.2017–1   (0)   (1)   OceniChe Guevara 
Ne vi ste fensi golazen. To je krat 2. Viva Sokolci! če te že zanima nisem njihov sem pa z njimi 100%! Tako kot mnogi NM. samo vi fensi golazen tega ne zaznate. ker živite v svojem lopovskem brlogu in nimate stika z ostalim svetom. Samopašna lopovska hinavska fensi golazen. Pika.
25.4.2017 2   (3)   (1)   Ocenimara 
Resno dvomim v iskreno empatijo in dobrodelnost te sokolske druščine. Bolj vse skupaj deluje kot preračunljiva samohvala in samopromocija. Če želite zares pomagati obstaja 100 načinov brez lažnega populizma.
25.4.2017–1   (0)   (1)   OceniChe Guevara 
Tako kot vaši ne ? Pomagate denar potegnit folku iz žepa...s populizmom ali brez. Najprej s populizmom sedaj pa tiho brez, ko ste uvideli da ste prebrani:) Ubrisanci pokvarjeni hinavski,ne bo vam uspelo odneslo vas bo da bo veselje. L.2018 se približuje. Take veselice še ni bilo v NM kot bo l.2018 v to sem prepričan:) Po tem pride pa račun, za vso vašo skrb za občane, tisto "populistično in tisto nepopulistično":) Kar smrdite po rotovški direktivi populističnega nabijanja tu na forumu.Razni jani, Mare, domačice in ostali stonicki tu gor. Vemo od kje pes taco moli in zakaj..fuj!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava