dolenjska

Najprej Straška cesta, poleti še priključek Kettejev drevored idr.

15.5.2017 | 13:40 | M. M.

Za majsko občinsko sejo je župan Gregor Macedoni danes med drugim napovedal predvidoma 3-odstotno podražitev novomeških vrtcev. (Foto: M. M.)

Za majsko občinsko sejo je župan Gregor Macedoni danes med drugim napovedal predvidoma 3-odstotno podražitev novomeških vrtcev. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni je na današnjem srečanju z novinarji predstavil večje tekoče projekte. Eden ključnih s področja infrastrukture je prenova Straške ceste skupaj z izgradnjo kolesarske steze, pločnika in javne razsvetljave, izvajalec, tj. družba CGP, bo z deli začel predvidoma v četrtek, naložba pa znaša 866.000 evrov in naj bi jo zaključili do začetka oktobra.

Predvidoma sredi junija naj bi se začela dela tudi na dolgo napovedani prenovi priključka Kettejevega drevoreda na Seidlovo cesto. Projekt je ocenjen na dobrih 391.000 evrov, prenovili bodo okoli 30 metrov priključka in med drugim dodali vozni pas za levo zavijanje, vse skupaj pa naj bi dokončali do jeseni.

Poleti bodo gradbeni stroji zabrneli tudi na Trdinovi ulici, kjer bodo s širitvijo parkirišča dodali okoli 20 parkirnih mest, naložba pa je ocenjena na 235.000 evrov. Glede načrtovane prenove mestnega jedra, ki naj bi se po prvih napovedih začela septembra, je Macedoni danes povedal, da bodo glede na prejete kulturno-varstvene pogoje, ki jih je izdala novomeška enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine, pohiteli. Arheologi naj bi skupaj z gradbinci začeli delati že avgusta, natančnejše časovnice in faze urejanja mestnega središča pa bodo znane po zaključenih razpisih tako za izvajalca arheoloških izkopavanj kot same prenove Glavnega trga.

Glede sodelovanja s krajevnimi skupnostmi je župan danes povedal, da so na letošnjem pozivu prejeli 49 projektov iz 17 krajevnih skupnosti v skupni višini 780.000 evrov, od česar bo novomeška občina prispevala 350 tisočakov. Med večjimi projekti je naštel dogradnjo pločnika in ureditev večnamenskega igrišča v Prečni, izgradnjo športnega dela igrišča v Žabji vasi ipd.

Kot je znano, bo med poletnimi počitnicami stekla tudi energetska sanacija objektov v občinski lasti, pri projektu javno-zasebnega partnerstva z družbo Petrol pa je župan danes dodal, da bo občina prejela 1,8 milijona evrov sofinanciranja s strani ministrstva za infrastrukturo.

Od sredine junija do jeseni bodo gradbeni stroji na delu tudi v gospodarski coni Na Brezovici (naložba znaša 2,1 milijona evrov brez davka, pri čemer je občina dobila 980 tisočakov kohezijskih sredstev), pa v Smolenji vasi, kjer je predvidena prenova in dograditev vodovoda (ocenjena vrednost projekta je 480.000 evrov).

Podrobneje o posameznih naložbah bomo poročali še v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (38)

15.5.2017 8 (9) (1)OceniDruštvoNovomeškihLopovov 
Najprej gre Macedoni v zapor, potem pa se vrne ves ukraden denar iz zavodov.
15.5.2017 8 (8) (0)OceniPok.Sandi Čolnik 
20 parkirnih mest bo stalo 235.000 EUR..Ali je ta informacija nepopolna ali pa tu nekaj ni v redu..
15.5.2017–1 (0) (1)OceniKar nekaj  
Ta gospod je zelo pameten ampak vseeno g. Jankoviću ni do kolen !
15.5.2017 2 (3) (1)Ocenimesija 
Poslušajte tole prerokbo bratje inu sestre...Na koncu bo "Juda.." le izdal Antikrista in storil grozno kazen vsem ostalim nevernikom na zadnji večerji, takrat kamen več ne bo ostal na kamnu, mati od sramu ne bo hotela več poznati sina svojega, sovrag sovragu bo hotel oči iskopati....takrat bo Oče naš poslal sina božjega ta bo neusmiljeno kaznoval vse bogokletne in iz pepela dvignil vse trpeče. Preživeli bodo le iskreni verniki Gospodovi in rodil se bo nov pravičen rod Izgubljenega naroda novomeškega . Amen. Pisalo se bo sveto leto Kristusovo 2018.
16.5.2017 5 (5) (0)OceniParkiraj poceni 
Res, kako lahko 20 novih parkinih mest na terenu stane preko 230.000 evrov? Ima to sploh kak smisel?
16.5.2017Ocenipripomba 
mesija, sicer je komentar oft. kot tvoj-naj mi bo oproščeno: na parkirišču kostanjeviške galerije je umetnik na leseno bruno, poleg svoje stvaritve, pred že desetletji vrezal sledeč izrek: "Samo tisti ki bodo spoznali, bodo preživeli in ostali". Torej, razni verniki žal nimate šans :-) Malo se zamisli, če imaš mentalno sposobnost, kaj je umetnik hotel s tem povedat. Koristilo ti bo, da ne boš na koncu jokal !
16.5.2017Ocenimesija 
Pripomba,: "Dragi brat, kdor po Božji poti hodi ta se ne boji teme." Njegov jok so pogumne solze radostnice, saj ve da ga Gospod na tej poti vedno varuje. Ne blisk, , ne strašno grmenje mu ne moreta do živega niti ga prestrašiti...zastojn so grožnje in svarila, razodetje Gospodovo je največja svetloba, ki ji gre naproti....na tej poti ga nič ne ustavi.Amen.
17.5.2017OceniEdo 
Verjetno gre ta rekonstrukcijo obstojecega parkirisca z dograditvijo... ce gre za 1500m2 povrsine + podporni zid, drenaza, lovilci olj, kanalizacija, in pocasi se priblizujemo cifri 200.000, se malo napihnemo in smo pri navedeni ceni. Je pa velika cena/novo parkirisce.
17.5.2017 2 (2) (0)OceniSamo v Butalah in Novem mestu 
Gre se za rekonstrukcijo denarnic. 1500m2 površine za 20 parkirnih mest je neprimerna številka. Vzami da je parkirno mesto z 20m2 in je potrebna površina 400m2 in to pride 600€ na kvadratni meter.
17.5.2017 1 (1) (0)Ocenitulipan 
Pa kje bodo potem ta parkirna mesta? V bloku al kako?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava