Začeli bodo z obnovo Straške ceste

25.5.2017 | 11:15

Vsi že težko čakajo na prenovo Straške ceste, ki je prometno zelo obremenjena. (Foto: M. Ž.)

Vsi že težko čakajo na prenovo Straške ceste, ki je prometno zelo obremenjena. (Foto: M. Ž.)

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto bo v ponedeljek, 29. maja, začela z obnovo dela Straške ceste med Mirnopeško cesto in priključkom Ulice Bršljin. Dela bodo v prvi fazi potekala na Ulici Bršljin, kjer bodo zgradili manjkajoči del meteorne kanalizacije, zaradi del pa bo enomesečna popolna zapora na treh krajših odsekih od poslopja KZ Krka v Bršljinu do gostilne Čefidelj, so sporočili iz novomeške občinske uprave.

Obvoz bo urejen po Ljubljanski, Straški in Mirnopeški cesti, na območju del pa bodo omogočili dostop do domov in poslovnih prostorov. Nato bodo sledila dela na Straški cesti, o zaporah in obvozih pa bodo, kot so dejali, redno obveščali.

»Obnovljen odsek Straške ceste bo pomembno prispeval k sklenitvi kolesarskih poti v Mestni občini Novo mesto. Z izgradnjo kolesarske steze in pločnika se bosta v večjem delu povezali obstoječi kolesarski stezi ob Straški in Mirnopeški cesti z navezavo na Andrijaničevo cesto,« do na novomeški občini zapisali v sporočilu za javnost.

Poleg obojestranske kolesarske steze bodo obnovili celotno konstrukcijo cestnega ustroja, zgradili pločnik za pešce, postavili javno razsvetljavo in obnovili vodovod. Naložba je vredna 760 tisoč evrov (brez DDV), dela bo izvedlo novomeško podjetje CGP, zaključila pa se bodo predvidoma v oktobru.

M. Ž.

Komentarji (11)

25.5.2017OceniKOLESAR 
Zakaj urejajo kolesarske steze tam nekje na koncu Novega mesta, kjer le redki kolesarijo? Ob pomembnih mestnih cestah ali ob večjih soseskah, kjer bi bilo več kolesarjev, pa nič ... Naj razume, kdor more ...
25.5.2017 2   (2)   (0)   Ocenijože 
Dela se tam kjer se isplača...pa upam da sedaj razumeš:) To ni težko razumet v Nm.
25.5.2017 1   (3)   (2)   OceniNovomeščan 
Na temu koncu je kolesarska cesta nujna. v Podbrezniku, Češči vas, Prečna in okolici živi nekaj tisoč ljudi, ki redno kolesarijo, tečejo, migrirajo s kolesi v mesto, QLandijo, itd.... KOLESAR ne govori neumnosti o zadevah, ki jih ne poznaš. Upam, da bo izvajalec delal hitro in da bo vreme služilo, da se dela zaključijo čim prej, saj znajo nastajati zastoji. Še dobro, da imamo župana, ki je uvidel razpadajočo in sramotno cesto, saj je nujna obnove.
25.5.2017 1   (3)   (2)   Oceniketna 
Odgovor zakaj ni kolesarskih stez je čisto enostaven. Zato ker obstaja folk takršen kot ste vi, ki lajate čist na vse. Drugi razlog pa je to, da noben ne da oz. proda niti cm svoje zemlje, po tisti stari podgurski logiki "ne čez muj gnuj pa ne". in pol se še iz inata postavi škarpo pol metra na cesto. Zato tut niso gradili teh stez. In prav je da se sedaj to začne delat in bo po prenovah obstoječih stez to navada po celem mestu. Zatorej kolesarske steze od Škrjanč do Mačkovca in od Jedinščice do Žabjaka....
25.5.2017 1   (1)   (0)   OceniSimon 
O ketna kako si ti pametna. Dobro si to napisala.
25.5.2017 1   (1)   (0)   OceniPodgurc iz mejsta 
Pametna ko ketna
25.5.2017 2   (2)   (0)   OceniPudgurc iz mejsta 
Narbulš so ti intelektualni lopovi iz mejsta hahahaha...za svuj žep ka pa drucga hahaha
25.5.2017OceniBršljinčan 
KOLESAR, ti zgleda, da sploh ne poznaš situacije, ker se očitno fijakaš po izsiljenih, takozvanih odsekih "prednost kolesarjem" in izzivaš nesrečo. Pa zapel se mal na ta konec in boš videl situacijo in spremenil mišljenje. Ta del, ki je namenjen za obnovo, je te prepotreben že veliko let. Odsek je posebno pozimi, zelo nevaren za pešce, čez vse leto pa poleg njih, tudi kolesarje. Kolesarska in pločnik se nehata kakih 30 metrov od križišča, potem pa si prepuščen na milost in nemilost prometu na dotrajanem cestišču do gostilne Čefidelj. Kdor ne verjame, se lahko v to še vedno prepriča.
26.5.2017 3   (3)   (0)   Ocenikorl 
Bršljinčan verjamem, takih mest je še na stotine v Nm, le tu imajo prednost biciklisti zatu ker župan rad vrti pedala. tam kjer pa ljudje hodijo po cesti in ne vrtijo pedal , tam se pa ne bo obnavljalo kr to ni nobenmu u interesu.Ne obćini ne podizvajalcem. Biznis pač. Tu v Nm so samo interesi posameznika in nč drucga. Taku al drugač.
26.5.2017OceniKolesar 
Najprej se ureja zadeve na najbolj prometnih in najbolj nevarnih odsekih. Zakaj pa prej ne uredijo recimo steze ob Kandijski cesti ali od Ločne do Žabje vasi ali od Šmihela do centra? Ketna, da ni stez nima veze z odkupi, saj je občina doslej še vedno odkupila zemljo, ki jo je rabila za ceste. Očitno ima veliko manj volje, ko je treba odkupovati za kolesarske steze. Koliko kolesarskih stez so sploh zgradili do danes?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava