namig za premik

Pohod po Čateževi energijski pešpoti, zbor pri TIC-u

27.5.2017 | 09:00

TIC Čatež ob Savi (v Termah Čatež) | Pričetek: 27.05.2017 ob 09:00

Pohodni festival zajema preko 20 organiziranih tur po vsebinsko bogatih tematskih poteh s strokovnim vodenjem, posavsko gastronomijo, lokalnimi zgodbami ter interpretacijo naravne in kulturne dediščine. Pohodi po posavskem sredogorju so nezahtevni in primerni za vse ciljne skupine s pestro izbiro namestitev na podeželju in dodatno ponudbo športnih aktivnosti (kajak, kanu, sup, splavarjenje, jadralno padalstvo).

Posavski festival tematskih poti se bo v letu 2017 delil na dva dela:

POMLADNI AKTIVNI POHODI (od 27.4. do 25.6.2017) ter

JESENSKI GASTRONOMSKO OBARVANI POHODI (od 15.10. do.19.11.2017)

Celoten festival je vključen v nacionalno akcijo SLOVENIJA HODI pod okriljem Pohodništvo & kolesarjenje GIZ Slovenije.

Pohod po Čateževi energijski pešpoti, 27.5.2017

Čas in lokacija odhoda: 9.00, TIC Čatež ob Savi (v Termah Čatež)

Skupna dolžina poti v km in času: 8.9km, 3 ure

Višinska razlika: 220 metrov

Kratek opis poti in povezava na spletno stran:

http://www.discoverbrezice.com/dozivetja/pohodnistvo/catezeva-energijska-pot

Čateževa energijska pešpot vas iz Term Čatež po nasipu ob reki Savi pelje do vasi Čatež ob Savi. V vasi Čatež pot prečka križišče pri gostilni Budič in se pod nadvozom avtoceste nadaljuje po delu Rimske ceste do Gostilne pensiona Les v središču vasi. Na koncu vasi prečka travnik in vas nato s pomočjo oznak vodi po bukovem gozdu, v katerem boste že v začetku maja opazili vrsto zanimivih rož, med njimi konopnice, čemaž, belo lakoto in rjavo- rdečo krvomočnico. Pot je dokaj položna, primerna za večino pohodnikov in za izvajanje nordijske hoje. Na najvišji točki vzpona po Šentviški gori stoji cerkvica Sv. Vida, kjer se razprostre zelo lep razgled na celotno Krško-Brežiško polje. TD Čatež ob Savi nam bo omogočil tudi ogled cerkve od znotraj. Nadaljujemo po markirani poti, ki se spušča naprej po gozdu, kjer na njegovem robu že opazimo Terme Čatež. Nato nadaljujemo pot po »babjih štengah« proti vasi Čatež, kjer nas asfaltna pot zopet vodi proti izhodišču. Ob poti nas spremljajo energetski vrtinci, ki delujejo na nas blagodejno, če smo sproščeni, pravilno dihamo, meditiramo, če smo svobodni in se zavedamo, da bivamo - tukaj in sedaj. Na pohodu bodo ti energetski vrtinci predstavljeni in opisani.

Prijave in informacije: TIC Čatež ob Savi, ziga@discoverbrezice.com, 07 49 620 70 35

Zahtevnost poti: lahka do srednje težka

Oprema: športna obutev in obleka

Malica in pijača: Turistično društvo Čatež ob Savi bo pripravilo pogostitev (voda, vino, pecivo) na vrhu pri cerkvici Sv. Vida, Gostilna Pension LES pa ponuja po pohodu akcijsko ceno pic (5€) in kosila (7,5€).

Prispevek udeležencev: /

Opozorilo: Hodite na lastno odgovornost!

‹ nazaj