namig za premik

Test hoje na 2 km in Cooperjev test, nasip ob srednji šoli

27.5.2017 | 08:00

SOBOTA 27. MAJ 2017

Srednja šola Sevnica, Savska cesta 2 - makadamski nasip

Naj gibanje postane slehernemu človeku način življenja. Telesna dejavnost namreč v vseh pogledih ugodno vpliva na zdravje, prispeva k boljši kakovosti življenja tako v telesnem kot v psihosocialnem pogledu. Že 30 minut zmerne telesne dejavnosti dnevno, kot je na primer hitra hoja, koristi zdravju odraslega človeka. V okviru športnega programa Športne zveze Sevnica "gibaj.se za zdravje" bosta Športna zveza Sevnica in Klub borilnih veščin Sevnica opravila brezplačni preizkus zmogljivosti v teku na 1600 m za ženske in 2400 m za moške. Pred tem pa bo osebje Zdravstvenega doma Sevnica v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja CINDI Slovenija in NIJZ izvedlo še tradicionalni brezplačni preizkus telesne pripravljenosti hoje na 2 km;

Program:

1)TEST HOJE na 2 km (organizator Zdravstveni dom Sevnica)

HOJA na 2 km se izvede brezplačno za vse udeležence v soboto dne 27.05.2017 s pričetkom ob 08.00 uri na makadamskem nasipu ob Srednji šoli Sevnica na Savski cesti. Start je z dvorišča izpred Srednje šole Sevnica. Rezultate testa pridobimo z računalniškim programom. Pri izračunu vrednosti se bo upoštevala starost udeleženca, telesna višina, telesna teža, srčni utrip ob prihodu na cilj in čas »hitre« hoje izmerjen po 2 km ob prihodu na cilj.

2)COOPERJEV TEST zmogljivosti (organizator Športna zveza Sevnica in Klub borilnih veščin Sevnica)

-TEK za ženske na 1600 m (ugotavljanje telesne sposobnosti – čas teka) in

-TEK za moške na 2400 m (ugotavljanje telesne sposobnosti – čas teka).

COOPERJEV TEST za moške in ženske se izvede uro kasneje ob približno 09:15 uri s prijavami preko e-pošte na kbv.sevnica@gmail.com najkasneje do 26.5.2017. Vsa navodila prejmete neposredno na samem prizorišču.

Priporočamo, da pridete v športni opremi, za vse ostalo pa bo poskrbljeno s strani medicinskega osebja Zdravstvenega doma Sevnica, članov Športne zveze Sevnica in Kluba borilnih veščin Sevnica!

Informacije: gsm 040 98 62 62 Vljudno vabljeni!

»Hoja je najboljše človekovo zdravilo« - Hipokrat-

‹ nazaj