41. rekreativni spust s kajaki in kanuji po reki Krki »Voda za vedno«, start v vasi Krka

28.5.2017 | 11:00

Kajak kanu klub Krka s Krke prireja tradicionalni, letos že 41. rekreativni spust s kajaki in kanuji po reki Krki. Že nekaj let poteka prireditev tudi v sklopu projekta Kajakaške zveze Slovenije »Voda za vedno«.

Start bo, kot vsako leto zadnjo nedeljo v maju, letos bo to 28. maja, ob 11. uri v vasi Krka, cilj pa slab kilometer za Šmihelskim mostom čez Krko na levi strani.

Proga je dolga približno 11 kilometrov, veslači pa porabijo zanjo od 3 do 5 ur, zato bomo na polovici poti, malo pred Zagradcem, poskrbeli za malico.

Veslači se po končanem veslanju vrnejo na štartno mesto na Krki, kjer bomo pripravili kajakaški piknik s postrvmi, pleskavicami in golažem ter podelitev priznanj.

Potek proge si lahko ogledate na Internetu in sicer na strani http://kkkkrka.si

Poseben čar dajo spustu slapovi – kakšnih dvanajst jih je, najvišji pa doseže dobre 3 metre. Vožnja preko njih je zelo atraktivna, vendar nezahtevna, zato je primerna tudi za manj izkušene veslače. Veslači v kanujih lahko čoln na zahtevnejših mestih tudi prenesejo.

Vožnja je na lastno odgovornost. Zaradi skokov prek jezov priporočamo turistične modele čolnov, saj so le-ti ponavadi širši in se zato manj ugrezajo, tako da je verjetnost prevračanja manjša. Ker pa do tega kljub vsemu pride, je obvezna zaščitna oprema, torej čelada in rešilni jopič.

Prijave bomo začeli sprejemati dve uri pred startom na startu samem, to je v centru vasi Krka.

Spusta se udeleži povprečno okrog 350 udeležencev, zato lahko rečem lepo vabljeni na najmnožičnejši slovenski veslaški izlet, ki bo, naj še enkrat ponovim v nedeljo 28. maja, ob 11:00 na Krki.

Predsednik: Janez Piškur

Podpredsednik: Slavko Lah

Blagajnik: Miran Slana

Tajnik: Suzana Piškur

Kontaktna oseba: Janez Piškur

Mobitel: 041 645 150

E-pošta: kajakkrka@gmail.com