Mestna modna revija, Galerija Simulaker Novo mesto

30.5.2017 | 19:30

Druga Mestna modna revija v Galeriji Simulaker v torek, 30. maja 2017 - Novomeščanki Ana Jelinič in Anja Medel ter gostja iz Ljubljane, Aleksandra Brlan

Po uspešnem lanskoletnem modnem dogodku prihaja letos druga edicija Mestne modne revije. V Novem mestu, natančneje v Galeriji Simulaker, se bodo 30. maja ponovno predstavile tri oblikovalke, vendar tokrat v spremenjeni zasedbi.

Svoje kolekcijo bo prikazala Ana Jelinič iz Studia ANA. Uveljavljena modna oblikovalka iz Novega mesta, ki niza uspehe na domačih in tujih tleh. Nedavno je osvojila drugo mesto na tekmovanju Fashion Scout See pod okriljem Beograjskega tedna mode. S svojo ponudbo v centru Novega v Studiu ANA na Glavnem trgu pa redno razveseljuje vse mode željne Novomeščanke. Ana svoje minimalistične kroje vedno popestri z izvirnimi detajli, kar je postal njen zaščitni znak. Njene kreacije so izvirne, a obenem nosljive, zaradi česar uživa priljubljenost med številnimi ljubiteljicami mode.

S svojim prihodom nas bo počastila Ljubljančanka Aleksandra Brlan, ki jo že vrsto let spremljamo na slovenski modni sceni in kot redno udeleženko domačih tednov mode. Nazadnje nas je navdušila s kolekcijo Real People, kjer so njene kreacije nosile tudi znane Slovenke. Po modni pisti so se tako sprehodile urednica mode pri revije Elle – Petra Windschnurer, igralka Inja Zalta ter druge. Aleksandra je z omenjeno kolekcijo povzročila Insta hit, saj gre za nosljive statemant kose, s katerimi ne rabite veliko, da navdušite. Največji uspeh so tako poželi beli “štumfi” BRLAN in majice z napisom Real People.

Kot tretja se bo predstavila mlada Novomeščanka, Anja Medle. Anja je študentka 3. letnika Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani. Letos je v sklopu študijskega programa prvič svoje kreacije preds tavila na ljubljanskem tednu mode. V sodelovanju z idrijsko občino je bila za oblikovanje obleke in čipke na omenjenem dogodku tudi nagrajena.

Dogodek organizirajo Zavod OBLIKA - Studio ANA, MJ Agencija in InBook s podporo Mestne občine Novo mesto.