namig za premik

Premierna predstavitev albuma - Tretji kanu: V vesolje, Situla

2.6.2017 | 20:00

Vabljeni na premierno predstavitev debitantskega albuma zasedbe Tretji kanu - V vesolje!

Album z desetimi avtorskimi skladbami povzame raznolikost pristopov ustvarjalcev, ki so se usedli v isti, Tretji kanu. Verjamemo, da bo na njem vsak našel nekaj čisto zase.

V goste so povabili tudi dolenjsko etno - swing zasedbo Ješča vešča in vsestransko umetnico Nino Pečar.

Tretji kanu je v osnovi glasbeni dvojec, ki ga sestavljata vokalistka in tekstopiska Anja Pavlin ter kitarist in tekstopisec Jan Medle. V razširjeni zasedbi pa je to uglašena zgodba, ki jo dopolnjujejo prekaljeni dolenjski glasbeniki; bobnar Žiga Dobravc, kitarist Primož Moškon, klaviaturist in harmonikaš Jernej Šuštaršič in basist Jani Kovačec. Na back vokalu se jim bo pridružila tudi Špela Cesar.

Glasbeni prvenec Tretjega kanuja, ki bo v sredini maja izšel pri založbi Celinka, sta odmevno napovedala singla Ni prostora in V mleku, ki sta postala tudi popevka tedna na Valu 202 in bila dobro sprejeta tudi na drugih radijskih postajah.

Album V vesolje sta Anja In Jan ustvarjala kar s tremi producenti: Peter Penko je poskrbel za alternativni pridih, Bort Ross za nekoliko nežnejšega, akustičnega, Igor Ilič pa je celotno podobo zaokrožil s producentsko žilico, ki se od preverjenih algoritmov v popu odmika nekam proti indie obzorju.

Mix: Igor Ilić, Peter Penko

Programming: Peter Penko

Mastering: Igor Ilič, Darius van Helfteren

Pri snemanju albuma so sodelovali tudi:

Miha Renčelj - klavir, Dejan Slak - klaviature, Joseph Wheba - klaviature, Matija Lapuh - kitara, Jani Kovačec - bas kitara, Lenart Merlin - bas kitara, Žiga Dobravc-bobni, Ivo Rimc - bobni, Bort Ross - back vokal , Žan Beljan - čelo, Luka Beljan - violina, Janez Dovč - harmonika, Marko Šušteršič -harmonika, Primož Malenšek - tolkala, Maj Valerij - artwork.

Grafično oblikovanje in fotografija: Jaka Šuln

Ješča vešča:

Skupino Ješča vešča sestavljajo ljubiteljski glasbeniki iz različnih krajev Dolenjske, ki obujajo glasbo zlate dobe dvajsetega stoletja. Tako repertoar Ješče vešče obsega znane in manj znane skladbe različnih glasbenih zvrsti, zlasti pa ciganski swing, jazz standarde in etno folk rock.

Skupina ustvarja tudi avtorske skladbe, v katerih se prepletajo omenjene glasbene zvrsti, ki so jim dali skupni imenovalec "etno swing". Tudi Ješča Vešča s producentom Igorjem Iličem v šentjernejskem studiu Lotos music pripravlja svoj prvenec, ki bo izšel naslednje leto. Ješčo veščo sestavljajo: Ana Markelj - vokal, violina, Boštjan Colarič - vokal, tolkala, Primož Markelj - ritem kitara, Andrej Karlič - bas kitara, Dušan Grgič- cajon in darbuka.

‹ nazaj