Cesta na Gorjance v slabem stanju, tam kmalu le še s terenci

19.6.2017 | 08:00

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Gorjanci - Državna cesta na Gorjance med Gabrjem in Trdinovim vrhom je na odseku od konca asfalta pri »smučišču« proti vrhu Gorjancev v precejšnji dolžini te dni v zelo slabem stanju. Očitno so pri vzdrževanju vozišče prekrili z mehkim materialom, v katerega se vozila ugrezajo deset centimetrov in še globlje. Po zadnjem dežju je to postalo še posebno moteče.

Kot so povedali lovci, pohodniki, kmetje in nekateri drugi, je vožnja na tem odseku zelo otežena in skoraj nemogoča z nižjimi osebnimi avtomobili.

Kot opozarjajo nekateri, je cesta, po kateri med drugim vozijo tudi tovornjaki, naloženi s hlodi, že daljši čas v slabem stanju.Cesto sicer redno uporabljajo med drugimi vojaki Slovenske vojske, gostinci z Gospodične in Miklavža in izletniki, med katerimi nekateri prihajajo tudi z avtobusi. Cesta z Vahte na Gorjance je po podatkih s terena še veliko slabša, zato jo uporablja vse manj ljudi.

M. L.

Galerija

Komentarji (8)

19.6.2017 1   (1)   (0)   OceniMars calling 
Resno dvomim, da so cesto s popolnoma napačnim materialom nasuli Marsovci. Torej se da silno enostavno ugotoviti, kdo ni sposoben opraviti dela, za katerega je verjetno bil plačan.
19.6.2017 1   (1)   (0)   OceniJanez Novak 
Župan naj odstopi.
19.6.2017 1   (2)   (1)   OceniŽupan od lune do marsa 
Kot kaže imajo nekateri res radi župana in mu zaupajo tudi svojo odgovornost za pot do WC-ja. Če bi znal vsak imeti svojo odgovornost bi tudi sicer več stvari delovalo. Drugače pa čakam, da bo župan prišel prestaviti drva na sosedovem dvorišču, ki me motijo. Mimogrede pa je cesta na Trdinov vrh iz Gabrja državna cesta in jo vzdržuje državni koncesionar, kar se je verjetno novinarju pozabilo zapisati.
19.6.2017 1   (1)   (0)   Ocenikorl 
Kot kaže nekateri sploh nimamo župana. Tako te še najmanj zadenejo vse bedarije ki jih počne.
19.6.2017 1   (1)   (0)   Ocenixxx 
Interes velposestnikov je da, se ukine še ta državna cesta, da bojo lahko šlajsal po mili volji, pa nobeden ne bo odgovarjal za poškodbe. Tako kot Vahta TV. V interesu kapitala.
20.6.2017OceniE, jejej ... 
Še nisem videl, da bi lastniki gozdov sanirali škodo na tej cesti, ki so jo povzročili s svojim neodgovornim ravnanjem. Niti se ne spomnim, da bi bil zaradi škode zaradi malomarnega ravnanja kdor koli kaznovan! Tudi lastniki in najemniki gostišč pri Gospodični in pri Miklavžu k vzdrževanju ne prispevajo. Kaj je to dolžnost državljanov Slovenije ali občine Novo mesto? In od kdaj so gozdne ceste iz Vahte, Gabrja ali iz doline Pendirjevke - državne ceste? Za tiso, kar vodi iz Pendirjevke sem prepričan, da gre za gozdno vlako in nikakršno cesto. Verjetno velja isto tudi za cesto z Vahte. Gotovo pa tudi tista iz Gabrja ni kategorizirana kot državna cesta !! Sicer pa poglejte na table. Če gre za gozdne ceste ali vlake na njih to lepo piše z dopolnilom, da jo uporabljaš na lastno odgovornost!
20.6.2017OceniKategorizacija cest 
Gabrje - TD je državna cesta, Vahta - križišče malo naprej od Gospodične cca 1km je gozdna cesta. Občinska ni nobena od njih. Več na: http://www.dolenjskilist.si/2013/02/13/92805/novice/dolenjska/Zakaj_je_od_Vahte_do_krizisca_za_Trdinov_vrh_nespluzeno/
23.6.2017 1   (1)   (0)   OceniCesta Vahta Trdinov vrh 
Kdo je odgovoren za izredno slabo stanje na tem delu ceste Vahta -T.V, Plačujemo za GOZDNE ceste , prav tako za ostale ceste vsakemu vozniku pobirajo tako ali drugače.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava