dolenjska

Ob dnevu državnosti v Šentjerneju govornik Borut Likar

27.6.2017 | 15:00 | A. P., foto: A.P., E.K.G.

Borut Likar.

Borut Likar.

Šentjernej - Konec tedna je v Kulturnem centru Primoža Trubarja potekala proslava v počastitev ob dnevu državnosti.

Letos miniva 26 let, odkar smo stopili v svet kot enaki med enakimi. Bilo je slovesno: nastopil je Šentjernejski oktet, Pihalni orkester Občine Šentjernej in kvintet trobil pihalnega orkestra. Zbrani so lahko uživali ob slovenskih melodijah in pesmih. 25. junij 1991 je bil dan, ki je dobil ime – dan državnosti - in ob katerem se je zgostila slovenska zgodovina. Je dan, ki je v zadnjih 26 letih postal simbolna točka ter presečišče teženj in sanj slovenskega naroda po svobodi in samostojnosti.

Ob dnevu državnosti v Šentjerneju govornik Borut Likar

Navzoče je nagovoril župan Občine Šentjernej Radko Luzar, slavnostni govornik je bil upokojeni prvi direktor policije in veteran Združenja Sever Borut Likar. Po proslavi so udeleženci osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki lani niso prevzeli spominskih zahval, te prevzeli. Zbrani so se po proslavi še radi zadržali: članice Društva kmetic Šentjernej so jih posladkale z domačimi dobrotami, manjkala pa ni niti kapljica županovega vina.

‹ nazaj

Galerija (7)

LIKAR_001
LIKAR_002
LIKAR_003
LIKAR_004
LIKAR_005
LIKAR_006
LIKAR_007

Komentarji (2)

27.6.2017 7   (9)   (2)   OceniSentjernejcan 
So Selaki spet kapelnika zamenjal?! :D
28.6.2017 6   (8)   (2)   Ocenipetelin Miki 
Kaj je/bo Sandi Franko spet zapustil šentjernejsko godbo? Očitno ne gre samo osel dvakrat na led... Pred dobrimi 10 leti je zaradi nesoglasij že šel iz godbe in takrat so seveda imeli Selaki prste vmes. Najbolje da kar g. podžupan (ali pa njegov sin) začne dirigirat. :) Po slikah sodeč je godba v zelo slabi kondiciji. Dobro da imajo na razpolago godbenike iz Bele Cerkve in Kostanjevice. Glavno pa, da godbeniška ELITA ostaja!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava