posavje

Bodo brestaniški bazen pokrili?

12.7.2017 | 08:35 | B. B.

Takole bi bil videti balon nad bazenom v Brestanici. (Vir slike: Občina Krško)

Takole bi bil videti balon nad bazenom v Brestanici. (Vir slike: Občina Krško)

Krško, Brestanica - Krški občinski svetnik in predsednik KS Brestanica Vlado Bezjak je na majski seji občinskega sveta predlagal, naj na občini proučijo možnost o pokritju bazena Brestanica. Kot so v odgovoru na njegovo pobudo zapisali uslužbenci občinske uprave, je občina na pobudo župana Mirana Stanka lani naročili izdelavo idejne zasnove in izračun obratovalnih stroškov takšnega projekta.

Kot pravijo na oddelku za družbene dejavnosti, so nalogo v sodelovanju z domačimi strokovnjaki iz družbe LEAD opravili v podjetju Duol iz Ljubljane, ki se ukvarja s proizvodnjo in postavitvijo t. i. presostatičnih hal oz. napihljivih balonov. Rešitev predvideva namestitev presostatične hale (balona) nad obstoječim bazenom dimenziji 50 x 25 metrov, ki bi ga nadkrili z balonom dimenzij 57 x 30 metrov in višine v slemenu 10 metrov.

V času poletne kopalne sezone bi balon umaknili, ob koncu te pa bi ga ponovno postavili. Montaža in demontaža potekata relativno enostavno, pravijo na občini. Najnovejša tehnologija predvideva dvojno ali trojno membrano balona, ki ima tudi dobre izolacijske lastnosti. Ta objekt bi bil s tunelom (hodnikom) povezan z bazensko stavbo, ki bi jo morali v tem primeru opremiti z instalacijami za ogrevanje.

Cena? 182.000 evrov. Od tega bi 127 tisočakov stala dobava zunanje in notranje membrane, njeno sidranje in montaža ter montaža glavnega in zasilnega izhoda z vso potrebno opremo, potrebna strojna oprema ter inštalacijska dela pa bi stala še dodatnih 55.000 evrov.

Kot pravijo na oddelku za družbene dejavnosti, bo za odločitev o investiciji ključen tudi podatek o stroških obratovanja takega objekta, a vseh potrebnih informacij o delovanju podobnih objektov pri nas in v tujini v tem trenutku še nimajo.

‹ nazaj

Komentarji (4)

12.7.2017 1 (1) (0)Oceniandrejhic 
Super ideja, saj v posavju ni takega objekta! Pozimi pa za otroke iz okoliških šol - tečaji plavanja!
12.7.2017 2 (2) (0)OceniJanez 
To je ena od teh.rešitev. So še druge,s pomično več segmentno streho..v vsakem primeru je to nujno in še povezati s tunelom garderobe. Dati v plan za 2018.
15.7.2017Ocenidzony006 
Pa saj ne morem verjet. Za predloge raznih "funkcionarjev", tudi ljudi iz Krajevnih skupnosti v Občini Krško, se takoj kdo zavzame, pa ne glede, kakšna cena, oziroma stroški nastopijo. Jaz, kot Senovčan, iz obrobja, NE IZ CENTRA, pa ne morem dobiti enega kamiona peska za nasipat BLATNI DEL ceste do hiše, da se nebi po vsakem dežju vozil PO BLATU OD DOMA, ALI DOMOV. Je pa seveda RES, da preko sosedove "PARCELE" VODI POT DO NAS, kateri nam BRANI nasipanje, s čimer SE STRINJA TUDI PREDSEDNIK KRAJEVNE SKUPNOSTI, ker bi "menda" sosedu padal pesek na parcelo, izven vozne poti. Če koga zanima, vam predstavim tudi SLIKOVNO GRADIVO, kako zgleda ob dežju, ali v zimskem času dostop do našega doma. Pa do kdaj bomo trpeli takšne "vodilne", ki jim za malega človeka NI MAR, ampak se zavzemajo za ODMEVNE IN DRAGE PROJEKTE, kjer CENA SPLOH NI PROBLEM. Proti nikomur OSEBNO NIMAM NIČ, se mi pa zdi neumno, kako ni problem najti čas in denar za KARKOLI, za pomagat MALEMU ČLOVEKU pa se nihče ne zavzame. Seveda bi pesek pripeljal tudi SAM, če Krajevna skupnost, ali Občina NIMA SREDSTEV, samo da se enkrat rešim BLATA. Zgleda pa, da so HUDE POVEZAVE med nekaterimi ljudmi, KI, če jih bo treba, jih bom tudi poskusil predstavit, če bi me kdo hotel poslušat. Upam da bo kdo od ODGOVORNIH prebral moj zapis, ker meni je vsega skupaj počasi dovolj. Če ne bo šlo drugače, se bom obrnil na Medije, TV, časopis, pa še kam, da malo predstavim težave navadnih državljanov, ki plačujemo davke, in ostale obveznosti, ko pa kdo kaj rabi, je pa težko karkoli doseči. Pa lep pozdrav.
21.7.2017OceniJanez 
Pa kaj dela predsednik ks,da ne reši zadeve. Saj je reševl veliko,za to da je bil izvoljen tudi v os.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava