dolenjska

Nove luči cenejše od prvotnih načrtov

18.7.2017 | 12:35 | S.G.

Dolenjske Toplice - Občina Dolenjske Toplice je letos v sklopu investicijskega vzdrževanja javne razsvetljave in skladno s planom izvedb na novo izgradila javno razsvetljavo v naseljih Dolenje in Gorenje Polje.

Župan občine Dolenjske Toplice Jože Muhič je vesel, da je bila izgradnja nove javne razsvetljave hitra in cenejša od pričakovanj.

Župan občine Dolenjske Toplice Jože Muhič je vesel, da je bila izgradnja nove javne razsvetljave hitra in cenejša od pričakovanj.

Dela, ki jih je izvajalo podjetje ELTIM d.o.o., so potekala od maja dalje in bila zaključena po približno mesecu dni. Končna vrednost izvedenih del je bila še nekoliko nižja od pogodbene vrednosti, le-ta je znašala 31.197 evrov z DDV.

Naselji Dolenje in Gorenje Polje sta bogatejši za skupno 14 novih uličnih svetilk v varčni LED tehniki, v vsakem naselju jih je sedem. Na obeh lokacijah je bilo potrebno urediti tudi nova priključna odjemna mesta s samostoječimi priključnimi omaricami. Obenem so v sklopu investicije postavili tudi novo solarno svetilko ob avtobusnem postajališču ob mostu v Soteski.

Občina Dolenjske Toplice je za izgradnjo v celoti namenila lastna sredstva iz občinskega proračuna.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava