dolenjska

Smo turizem res ljudje?; Umorila mladeniča, krivdo pripisujeta alkoholu

19.7.2017 | 18:00

Smo turizem res ljudje?; Umorila mladeniča, krivdo pripisujeta alkoholu

Slovenija se rada pohvali, da je zaradi svoje pestrosti in zanimivosti turistična dežela. A delavci v turizmu in gostinstvu niso zadovoljni, saj mnogi živijo na socialnem dnu. Plače so večinoma mizerne, obstaja pa tudi nekaj svetlih izjem med zaposlovalci. Kako je v naših krajih, ki se ponašajo s termalnim turizmom, smo preverjali za aktualno številko Dolenjskega lista.

KAKO BODO ŽIVELI?

Junijska sodba arbitraže o določitvi meje med Slovenijo in Hrvaško bo dodatno otežila življenja ljudem ob meji v brežiški občini. Tako na občini Brežice ocenjujejo odločitev arbitražnega sodišča, kjer se jim zdi ponesrečena odločitev mednarodnih arbitrov, da potegnejo mejo med državama po dvesto let starem katastru. Več v našem časopisu.

IN ŠE...

Podrobno pišemo tudi o sojenju Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki sta pred petimi meseci tako brutalno pretepla 26-letnega Andreja Cekuto, da je ta dan kasneje umrl.

Dolenjski list pa tudi tokrat prinaša veliko pozitivnih zgodb s srečnim zaključkom, zato vam ga priporočamo kot odlično poletno branje.

Ne pozabite na četrtek, ko izide edini neodvisni časnik v tem delu Slovenije: Dolenjski list!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava