dolenjska

Od torka dalje Šmihelski most popolnoma zaprt

20.7.2017 | 13:55 | S.G.

Šmihelski most bo zaradi obnove zaprt za promet predvidoma do 20. avgusta. (Foto: B.B.)

Šmihelski most bo zaradi obnove zaprt za promet predvidoma do 20. avgusta. (Foto: B.B.)

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto bo v torek, 25. julija,  začela obnavljati dotrajano vozišče na Šmihelskem mostu. V času del, ki bodo predvidoma potekala do 20. avgusta 2017, bo most zaprt za motorni promet, urejeni bodo obvozi.

Shema obvozov v času zaprtega Šmihelskega mostu (Foto: MO Novo mesto)

Shema obvozov v času zaprtega Šmihelskega mostu (Foto: MO Novo mesto)

Na mostu vsakoletno prihaja do poškodb voziščne konstrukcije. Posebno problematičen je spodnji del mostu, kjer je voziščna konstrukcija v smeri Šmihel pred križiščem izpostavljena dodatnim zavornim silam vozil zaradi naklona vozišča. V začetku marca je bila izvedena preiskava, ki je pokazala, da je zaradi dotrajanosti in slabega stanja najbolj smiselna tako zamenjava voziščne konstrukcije kot hidroizolacije v celoti.

Spremenjen prometni režim

Zaradi obsežnosti sanacije bo potrebna popolna zapora mostu. Obvoz bo urejen prek Kandijske ceste, Levičnikove ceste in Seidlove ceste oziroma obratno. Za osebna vozila in tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, bo možen tudi obvoz prek mestnega jedra.

Kot so še sporočili z MO Novo mesto, bo investicija znašala 170 tisoč evrov brez DDV, izvajalec del pa je podjetje CGP.

‹ nazaj

Komentarji (2)

20.7.2017–1 (2) (3)OceniJan 
Samo v Novem mestu je možno, da moraš cel krog okoli mesta naredit, ker se en most zapre. Ampak itak ne rabimo novih cest in mostov, ne?
20.7.2017 6 (7) (1)OceniResnica 
Jan , ne samo v Novem mestu, tudi v velemestih kot sta New York ali Moskva nimajo mostov na vsakih deset metrov. Tam je obvoz dolg dest ali več kilometrov in le štiri . Za večne nergače je pa itak vseeno . Če mosta nihče ne bi obnovil, bi prav tako šinfali kot zdaj ko ga..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava