dolenjska

Foto: Začetek prenove Šmihelskega mostu; gneče zaradi dopustov (še) ni

25.7.2017 | 11:30 | S. G.

Za pot iz Bršljina proti Šmihelu ali Drski boste v naslednjih dneh morali izbrati drugo pot, Šmihelski most čez Krko je namreč zaprt za motorni promet. (Foto: Mojca Žnidaršič)

Za pot iz Bršljina proti Šmihelu ali Drski boste v naslednjih dneh morali izbrati drugo pot, Šmihelski most čez Krko je namreč zaprt za motorni promet. (Foto: Mojca Žnidaršič)

Novo mesto - Kot smo že poročali, je prometno najbolj obremenjeni Šmihelski most v Novem mestu od danes pa predvidoma do 20. avgusta zaprt za motorni promet. Zaradi gubanja asfaltnega cestnega plašča je treba cestišče vsakih nekaj let popravljati, župan MO Novo mesto Gregor Macedoni pa je v začetku meseca povedal, da se bodo temeljiteje lotili tudi prenove hidroizolacije.

Foto: Začetek prenove Šmihelskega mostu; gneče zaradi dopustov (še) ni

Delavci novomeškega CGP-ja so danes dopoldne že začeli s prvimi deli, ki bodo obsegala celoten del cestišča. Ker pa je čas dopustov in šolskih počitnic, gneče zaenkrat še ni.

Spremenjen prometni režim

Obvoz je ustrezno označen in urejen po Kandijski, Levičnikovi in Seidlovi cesti. Za osebna in tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, je obvoz možen tudi skozi mestno jedro.

Mestna občina Novo mesto bo sicer za prenovo Šmihelskega mostu odštela približno 170.000 evrov (brez DDV).

‹ nazaj

Galerija (8)

smihelski most zapora01
smihelski most zapora02
smihelski most zapora03
smihelski most zapora04
smihelski most zapora05
smihelski most zapora07
smihelski most zapora08
smihelski most zapora09

Komentarji (10)

25.7.2017Ocenipešak 
ali bo možno most prečkati peš?
25.7.2017OceniMarkoni s.p. 
Samo po vseh štirih.
25.7.2017 6 (6) (0)Ocenimici 
Mi prosim poveste ali res mora biti gneča? Semafor za Bršljin iz Bršljina vneto dela.Pa nihče ne zavija desno, nihče ne gre naravnost, Torej je samo za v mesto in iz mesta.Samo logiko je treba vklopit, semaforje pa izklopit. Tako so pa kolone iz smeri Bršljina in tudi v samem mestu je gneča, mislim , da je to nepotrebno.
25.7.2017–4 (0) (4)Ocenisandokan 
ne ne mici, semaforji morajo delat. kaj pa pešči in kolesarji, ne samo nase mislit....
25.7.2017 2 (2) (0)Ocenimici 
Če semafor ne dela veljajo prometni predpisi vseeno.Pač po določenih prometnih znakih .V čem je tu problem, da jih ne bi izključili ?Pešci imajo znak za prehod za pešce in seveda zebro.Ampak le naj bo gužva,če jo imate radi, jaz se je bom lahko izognila............
25.7.2017–2 (0) (2)OceniJan 
Čudno da potem sploh imamo semaforje, bi po tvoje brez njih čisto OK shajali. Pač glej prometne znake.
26.7.2017Ocenikar eden 
Semaforji so že v redu, v takšnih primerih bi pa Jan ,sandokan in še kdo tudi znali hoditi in voziti.Ali pač ne.
26.7.2017OceniJan 
Semaforji so mimogrede izklopljeni. Tako da se veselo vozite in upoštevajte prometne znake :)
26.7.2017—   (1) (1)OceniDušan 
Tele prenove v našem mestu me pa vedno prevzamejo. Danes je že drugi dan ko so most zaprli, a na mostu ni videti še nobenih večjih posegov. V tem času dveh dni, bi vsaj asfalt lahko že potegnili dol. Ne vem kaj se sploh čaka? V živlenju sem prepotoval kar nekaj sveta in marsikje, predvsem v razvitejših državah sem videl, da so delali na deloviščih po 24 ur. Manjše obsege - prenove cest pa so izvajali celo v nočnih oz. jutranjih urah. Recimo v enem izmed večjih italjanskih mest, katere imamo mi jasno za #&??X in lenuhe so s preplastitvijo ceste zaključevali ob 5 ih zjutraj. Tako so se izognili še dodatnim prometnim gnečam. Tu pri nas pa nič. Še večji problem je, ker "dolenjska prestolnica" sploh nima normalno urejene prometne tokove in nima normalne infrastrukture. Oba dela mesta sta povezana samo s tremi mostovi. Od katerih je en že star in dotrajan, drugi v Ločni pa je preveč oddaljen za prebivalce iz zahodnega dela mesta. Če je slučajno kdo opazoval promet v zadnjih dveh dneh po bivši partizanski cesti je najbrž opazil prekomeren promet v konicah pa zastoje. Te treutno pomagajo reševati še občinski redarji, kar je zelo #&??X. No tu je tudi dokaz, da promet v tem delu mesta z enim mostom ni možen oz. ne teče normalno. Nad tem naj se tudi zamislijo velecenjeni strategi mesta, ki mislijo dodatno zapreti stari most čez glavni trg. Tako stanje bo potem non stop v mestu. Pomislijo naj tudi kje bo takrat potekal obvoz, ko bodo ta novi šmihelski most že N-tič obnavljali? Dodatno vprašanje je tudi, ali je res potreben cel mesec za obnovo 100 metrskega odseka. Kakor je razvidno iz članka vrednost investicije ni velika, torej tudi poseg ne more potem biti ne vem kako velik. V čem je torej skrivnost tako dolgega roka izvedbe?
26.7.2017Ocenienostavna "skrivnost" je : 
da je del delavcev lokalnega podjetja "zaposlen" za to določeno obdobje in dobi plačo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava