šport

Konec počitka za rokometaše Krke, tudi v prihodnje s pretežno domačimi igralci

28.7.2017 | 09:25 | S. G.

Rokometaši Krke se že pripravljajo na novo sezono. (Foto: MRK Krka)

Rokometaši Krke se že pripravljajo na novo sezono. (Foto: MRK Krka)

Pomočnik trenerja Samo Jug in glavni trener članske ekipe MRK Krka Mirko Skoko

Pomočnik trenerja Samo Jug in glavni trener članske ekipe MRK Krka Mirko Skoko

Kondicijske priprave v teku

Kondicijske priprave v teku

Novo mesto - Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka se je v ponedeljek, sicer še ne v popolni postavi, zbrala na prvem treningu pred novo sezono. Prvi teden priprav bo po besedah trenerja Mirka Skoka potekal na ravni pridobivanja moči, kmalu pa se selijo še v dvorano, kjer bodo poleg fitnesa in kondicijskih priprav imeli tudi prvi stik z žogo.

Ekipa v tej prvi fazi priprav trenira dvakrat dnevno pod budnim očesom kondicijskega trenerja Zorana Dražetiča, v nadaljevanju priprav pa jih čaka deset pripravljalnih tekem. V drugi polovici avgusta bo klub gostil enega močnejših turnirjev, prvo tekmo nove sezone v prvi slovenski rokometni ligi pa bodo krkaši odigrali 8. septembra, ko bodo gostili moštvo RK Maribor Branik.

Cilji ostajajo podobni lanskim

Novomeščani so si za letošnjo sezono zadali jasne in konkretne cilje – ponoviti, oziroma še izboljšati rezultat iz lanske sezone, ter v igro vključiti še več mladih igralcev. V minuli sezoni so krkaši zasedli 6. mesto v državnem prvenstvu.

Dva novinca, odšli Jurečič, Lavrič, Bezgovšek in Nunčič

V klubu že nekaj let zapored črpajo kader iz doma vzgojene mladeži, ki je ob dobrem in kakovostnem delu v samem vrhu slovenskega rokometa. Ni zanemarljiv podatek, da se uprava kluba ne odloča pogosto kader iskati drugje, saj vse več igralcev iz nižjih starostnih kategorij že okuša prve prvoligaške minute v najmočnejši članski konkurenci.

Po lanski sezoni so se poslovili Jan Jurečič ( RK Celje Pivovarna Laško), Aljaž Lavrič (RK Nexe), Kristjan Bezgovšek, in Klemen Nunčič, nova igralca v dresu Krke pa sta Patrick Rene Hecker, ki igra na položaju densega zunanjega in je prišel iz RK Brežice, ter desni krilni igralec David Ban, v minuli sezoni član RK Krško.

Ekipa MRK Krka v sezoni 2017/18: Vratarji: Aleksandar Tomić, Blaž Brajer, Žan Kovačič; desna krila: Kristjan Pršina, David Ban; leva krila: Timon Orlič, Mitja Klobčar, Jaka Jakše; desni zunanji: Patrick Rene Hecher; levi zunanji: Jan Irman, Grega Okleščen, Klemen Matko; srednji zunanji: Leon Rašo, Jernej Furdi; krožni napadalci: David Didovič ( kapetan), Jan Bevec, Dino Rašo.

‹ nazaj

Galerija (9)

MRK KRKA 1
MRK KRKA 2
MRK KRKA 3
MRK KRKA 4
MRK KRKA 5
MRK KRKA 6
MRK KRKA 7
MRK KRKA 8
MRK KRKA 9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava