dolenjska

Občina na razpisih pridobila pol milijona za velodrom

28.7.2017 | 14:35 | S. G.

Velodrom v Češči vasi naj bi začeli prenavljati že to jesen. (Foto: B.B., arhiv DL)

Velodrom v Češči vasi naj bi začeli prenavljati že to jesen. (Foto: B.B., arhiv DL)

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto je bila uspešna na razpisu Ministrstva za znanost, izobraževanje in šport za sofinanciranje investicij v novogradnje in posodabljanje športnih objektov v letih 2017 in 2018. Za projekt ureditve podkonstrukcije za pokritje in atletske steze na velodromu v Češči vasi je prejela 448 tisoč evrov, denar pa bo lahko dobila prihodnje leto. 

Kot so še sporočili z novomeške občine, so bili prav tako uspešni na razpisu Fundacije za šport, prek katerega je za izvedbo podkonstrukcije pridobila 67.132 evrov, od tega 28.016 za leto 2017, 19.064 za leto 2018 in 20.052 evrov za leto 2019.

Projekt posodobitve velodroma je razdeljen na tri faze, ki obsegajo izgradnjo podkonstrukcije za pokritje in atletske steze ter pokritje objekta. Projekt izvedbe podkonstrukcije je v fazi izvajanja javnih naročil za izbiro izvajalcev del. Tekom postopka javnega naročila je Mestna občina Novo mesto skupaj s projektantom ugotovila, da bo zaradi načina izvedbe pokritja objekta (membrana oz. napihljiv šotor) treba prilagoditi tudi določene parametre pri izvedbi podkonstrukcije. Skladno s tem je treba dopolniti dokumentacijo razpisa, zato je sprejela sklep o zavrnitvi vseh ponudb za javno naročilo za izbiro izvajalca. V pripravi je novo javno naročilo s spremembo tehničnega in pravnega dela dokumentacije, ki bo objavljeno po preučitvi potrebnih sprememb.

Prva gradbena dela že to jesen

Časovnica izvedbe ostaja enaka. Izvajalec za podkonstrukcijo bi lahko z deli pričel konec septembra 2017, končal pa do konca junija 2018. Javno naročilo za atletsko stezo bo objavljeno konec tega ali v začetku naslednjega leta, so še zapisali v sporočilu za javnost. 

‹ nazaj

Komentarji (9)

28.7.2017Oceniprdonja 
A pol miljona bo dovolj za prenovo tega objekta? Včasih je bilo to dražje, kakor se spomnim...
28.7.2017 1 (1) (0)OceniMurn 
Za obložit žepe bo dost.
28.7.2017OceniJan 
Včasih. Včasih smk tudi njive po 70eur za kvadrat plačali. Če dobro pogledate, je bilo vredno za dvorano v Portovalu. Lepa je.
28.7.2017 1 (1) (0)OceniPok.Sandi Čolnik 
Ja, dvorana v Portowaldu je res unikatna, zagotovo pa arhitekturni presežek. Da ne govorim, kako nam šele bazen zavidajo. :)
28.7.2017 1 (1) (0)OcenipodbreznikJeEnoMočvirje 
Ali je atletska steža že narejena v omenjenem objektu? Če se mene vpraša bi tisti objekt tam podrl, ker ga nima smisla reševat. Prvo kot prvo je preveč oddaljen iz mesta in bodo straši primorani voziti svoje otroke v tako zabačen primestni del. Če dobro pogledate edino normalna cesta do Podbreznika vodi skozi Bršljin. Trenutno pa vidite kako se pride sploh v Bršlin. Skratka starši bodo samo za v eno smer porabili več kot pol ure. Ko bi vsaj tisto brv čez Krko naredil, da bi se to območje približalo ljudem. Drugu pa je da imam občutek, da se na vsak način hoče sanirat ta objekt in ga prikazat kot zgodbo o uspehu in ne kot fiasko izpred dveh desetletij. Ne vem, imam slab občutek glede tega objekta, zdi se mi zelo neživljenski. Me pa zanima, ali kolesarji uporabljajo ta objekt vsaj v "nezimskem obdobju"? Če ne, ne vidim razloga zakaj bi ga zdaj ko bo pokrit. Mimgrede, kaj je kaj z zahodno ali kakšnokoli že obvoznico, ki naj bi povezala to področje z delom mesta iz te smeri?
28.7.2017OceniGoogle Maps 
Od Podbreznika do centra Novega mesta je 3 kilometre. Praviš, da pot traja 2 uri. Ti dam idejo. Ne hodi iz centra v Podbreznik skozi Koper, pa boš tam že v desetih minutah. Peš pa v pol ure.
28.7.2017OcenipodbreznikJeEnoMočvirje  
Prvo se nauči brat, potem boš pa počas lahko začel še pisat... Napisal sem več kot pol ure v eno smer. Pol ure ali dve uri je razlika za kolikor toliko razumne ljudi. Da trenutno do podbreznika rabiš iz kakega Grma ali Drske pol ure - podnevi. Poizkusi. Jasno je bolje it čez Zalog, seveda če ne gori, me je pa že malo strah peljat čez tisti most. Bo pa še bolje, če bodo še Glavni trg trajno zaprli, se bo potem hodilo kar čez Ločno.
28.7.2017OceniKoprčan 
Podbreznik je od boga zabačen kraj, ena najslabše dostopnih točk mesta. Poleg tega pa tam ni ničesar, niti ene trgovine. Veledrom je sedaj samo skladišče za vozila, mogoče čez čas tudi za odpadke.
29.7.2017 1 (1) (0)Oceniata od Jana 
Dokler bodo kradli in trgali od ust sportnikom iz Nm in okolice, dovoljevali raznim Jizijem najemnine lokalov in teniskih igrisc za 1 euro do takrat ti piz××dek Jan obcinski bodi raje tiho. Ne boj se da ne bos prisel na.vrsto naslednje leto ko se zacnejo volitve..v sportu in kulturi boste polozili racune vsi ki kradete in zavajate narod nm. Ne misli da se boste izvlekli DNS kradljivci davkoplacevalskega denarja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava