bela krajina

Bi poskusili česnov sladoled ali kakšne druge česnove dobrote?

11.8.2017 | 19:25 | Besedilo in fotografiji: M. B.-J.

Bi poskusili česnov sladoled ali kakšne druge česnove dobrote?
Bi poskusili česnov sladoled ali kakšne druge česnove dobrote?

Jelševnik - Jutri bo na izletniški kmetiji Zupančič na Jelševniku pri Črnomlju drugi festival česna v Beli krajini in prva prireditev, imenovana Česnovanje. Že ob 8. uri se bodo obiskovalci lahko podali na pohod po Jelševniški pešpoti, ki se bo pričel pri gostilni Panda na Svibniku, zaključil pa pri Zupančičevih na Jelševniku.

Ob 9. uri bo Gašper Gregorič, ki Česnovanje pripravlja, pripravil predavanje o česnu v njegovih očeh z naslovom Od njivice do česna. Rihard Zupančič bo predstavil črno človeško ribico, ki domuje na njihovi domačiji, Gregor Šmalcelj pa Krajinski park Lahinja. Poskusiti bo mogoče jedi z dodatkom česna. Andreja Drakulič Veselič bo pripravila česnov sladoled, Mojca Ninič špagete s česnom, Anica Zupančič pa juhice s česnom.

Kot je dejal Gregorič, ki četrto leto prideluje česen, letos pa ga je posadil na 35 arih, je prireditev namenjena predvsem promociji domačega česna. Sicer pa se bo na stojnicah to soboto predstavilo tudi nekaj belokranjskih ponudnikov s pestro ponudbo svojih pridelkov in izdelkov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

11.8.2017–1 (0) (1)Oceniabecedarij 
pozdravlja vas Asani Nuhi, sladole pripeljem s seboj...
12.8.2017Ocenivolk 
Hvala Bogu da se je ljudem posvetilo da se moramo obrniti na lastno pridelavo saj tako ima še nekaj upanja za zdrav obstoj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava