FOTO: Medtem ko jih ni bilo doma, jim je zgorel dom

19.8.2017 | 18:15

Družina Marjance Hudorovac je ostala brez doma.

Družina Marjance Hudorovac je ostala brez doma.

Vejar, Trebnje - Že zjutraj smo poročali, da sta ponoči v največjem trebanjskem romskem naselju Vejar zgorela dva bivalna kontejnerja. Izvedeli smo, da je v njih živela družina, ki je tja po posredovanju občine prišla iz Zagorice. Le v nekaj minutah je brez doma ostalo sedem ljudi: mama Marjanca Hudorovac, hči Rajka, sin Sandi s partnerko in hčerko ter vnuka Gregor in Leja. V času požara družine ni bilo doma, saj naj bi bila zadnjih nekaj dni odsotna. Po neuradnih informacijah naj bi šlo v tem primeru za požig.

Tega predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik ni potrdila. "Vzrok požara še ni znan. Opravljen je bil ogled, zavarovane sledi, zdaj pa nadaljujemo s preiskavo - zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin. O ugotovitvah bo po zaključku preiskave seznanjeno tožilstvo," se je glasil odgovor Drenikove na naše poizvedovanje.

Marjanca Hudorovac je pretresena, ker je ostala brez skromnega bivališča, in pričakuje pomoč pristojnih inštitucij.

Trebanjski romski svetnik Matija Hočevar pa je povedal, da se je zadnja leta v romsko naselje Vejar začasno ali za stalno prijavilo in priselilo kar veliko ljudi, med katerimi nastajajo različni konflikti. Po njegovem mnenju te spremembe dolgoročno ne prinašajo nič pozitivnega za njihovo naselje.

J. A, foto: Vida Hočevar

Galerija

Komentarji (2)

20.8.2017 1   (1)   (0)   Ocenijasnovidec 
Prepričan sem, da bo trebanjski Lojze, brez večjih težav, zrihtal nova bivališča. Bolj pa skrbi dejstvo, da so (kot vidimo) Romi precej nestrpni - celo sami med seboj, kaj šele do ostalih..
20.8.2017Oceniluka 
Trebanjski Lujz že ve kako se tem stvarem streže ,nč bat .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava