dolenjska

Šmihelski most prenovljen in vnovič prevozen

20.8.2017 | 16:20 | M. M.

Šmihelski most zopet odprt za motorni promet. (Foto: M. M.)

Šmihelski most zopet odprt za motorni promet. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Za motorni promet so danes odprli Šmihelski most v Novem mestu. Prenova dotrajanega vozišča se je začela 25. julija, zaradi obvozov pa je kljub dopustniškemu času prihajalo do pogostih zastojev, predvsem v Kandijskem križišču.

Na omenjenem mostu je vsakoletno prihajalo do poškodb voziščne konstrukcije. Posebno problematičen je bil spodnji del mostu, ki je izpostavljen še dodatnim zavornim silam vozil zaradi naklona. V začetku marca je preiskava pokazala, da je zaradi dotrajanosti in slabega stanja najbolj smiselna tako zamenjava voziščne konstrukcije kot hidroizolacije v celoti, zaradi obsežnosti sanacije pa je prenova terjala popolno zaporo prometa. Kot so tedaj še sporočili z MO Novo mesto, investicija znaša 170 tisoč evrov brez DDV, izvajalec del pa je bilo podjetje CGP.

Njihovi delavci danes urejajo še talne oznake v neposredni okolici mosta. Glede vnovičnega odprtja, ki je bilo ob začetku del napovedano za danes, smo pred dnevi vprašanja zastavili tudi na CGP, a ostali brez odgovorov, medtem ko so z občine še v petek zatrdili, da bo most za promet vnovič odprt jutri.

Odprta tudi enoti Metka in Cepetavček

Jutri bo svoja vrata odprl tudi prenovljeni vrtec Metka, enota Pedenjpeda. Kot smo poročali, je bil dotrajan objekt deležen energetske sanacije, vrtec je prenovil tudi notranjost, dela pa bi morali zaključiti do 1. septembra. V tem času so otroci Metke gostovali v matični enoti Pedenjpeda na Šegovi, od jutri naprej pa jih vzgojitelji vnovič pričakujejo na Marofu. A prenova priključka Kettejevega drevoreda še ni zaključena, posnetki iz galerije spodaj so nastali danes zjutraj.

Z jutrišnjem dnem bo na svoji lokaciji vrata odprla tudi enota Cepetavček.

‹ nazaj

Galerija (8)

cesta-09
cesta-10
cesta-12
cesta-13
cesta-14
cesta-19
cesta-20
cesta-21

Komentarji (9)

21.8.2017OceniFinec 
Dolgo so tole "flikali", a na srečo sem bil del tega časa na počitnicah ;) Fino. Koliko let bo zdaj to zdržalo?
21.8.2017–1 (1) (2)OceniNovomescanka 
Pridni! Končano dan pred napovedanim rokom. V tej vročini delo zagotovo ni bilo prijetno in lahko!
21.8.2017 1 (2) (1)OceniUporabnik mostu 
So naredili dve novi fliki na mostu. To je pa to. Naprej je pa cesta spet čisto uničena
21.8.2017OceniJan 
Ne bi ti škodilo it malo k zdravniku. Mogoče apaurin ali pa helexe dobiš.
21.8.2017OceniJan 
Tisti apaurin veš, proti drevesni paranoji, ki ga uporablja moj šef.Če ga neb, bi že blo Nm ko Sahara. Brez dreveščka, puščava kot je nam v glavah klerikalcem.
21.8.2017OceniKar na smeh mi gre 
Če niste zadovoljni z opravljenimi deli, povejte. Bom nahecal investitorja in izvajalca ga zaradi korektur zaprejo za nadaljnih šest mesecev ;-))!
22.8.2017OceniMatija Goobec 
Ti si pravi macedonček, če ne bomo pridni boš očkotu povedou in bo prišo očko tortice podrt u peskovniku hahaha
22.8.2017OceniKar na smeh mi gre 
Matija Goobec SI PA RES EN SONČEK ;-))! Boš tudi ti uporabljal avio linijo Prečna- Otok za prevoz avtomobilčka v Belo Krajino v času cestnih zapor na Vahti ;-))))??Najbrž ;-))!! Naj te obvestim, da če boš ob zaporah hodil v dolenjske benetke, se boš z Antonov- 255 peljal le do Šentjerneja. Tam bo tudi aerodrom , ki ga Kralj z ruskimi carji ribjih jajc v velikosti italijanske paradajzarice že nekaj let gradi ;-)))!! Jaoooooo, uboga duša naivna ;-))!! Si pa boljši, kot vsi slovenski stand up komedijanti ;-)))!!
22.8.2017Ocenigregorbojanbostjanspela 
Ti se kar smej, smeh je zdrav, ne pa čisto vedno, veš:) . Včasih je tudi v bistvu bolan. Kot v tem in podobnih "mega" macedoskih projektih :) Nisem pa še zasledil ,da ste se macedončki kdaj sebi smejali, pa to tudi ni portrebe, ker se vam že celo mesto in tudi država smejejo - .smeh je polovica zdravja- pravijo, druga polovica je pa žalost. Ta flika na mostu je ena takih žalostnih polovic enega od "mega" projektov posmeha in tragikomedije:) Ni kaj, sposobni ste res:) Flike delat...podirat drevesa, razrut mestno jedro, klopce postavljat, kregat ljudi društva ustanavljat ena sama zveličana uspešnost vas je ..ni kaj hahahahaha....mimogrede na koliko časa ste certifikat izdržljivosti zajamčili tej fliki, ki je toliko dni ovirala promet v NM??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava