dolenjska

Zabavne kmečke igre prinesle zmago ekipi Polhovice

21.8.2017 | 10:55 | L. Markelj, foto: Karel Žužek

Molža krave

Molža krave

Gradišče pri Šentjerneju - Preteklo soboto so v okviru Jernejevega v Gradišču pri Šentjerneju potekale 14. kmečke igre, ki jih je organiziralo Turistično društvo Zvon iz Gradišča.

Dosedanji predsedniki TD Zvon: od leve proti desni Jože Turk, Dejan Rangus, ustanovitelj društva Tone Ruperčič,  Marjan  Ponikvar in Jože Fabjan.

Dosedanji predsedniki TD Zvon: od leve proti desni Jože Turk, Dejan Rangus, ustanovitelj društva Tone Ruperčič,  Marjan Ponikvar in Jože Fabjan.

V igrah je sodelovalo deset ekip, ki so zastopale posamezne vasi, društva in podjetja iz šentjernejske občine. Tekmovalci so se pomerili v štirih različnih igrah, katerih namen je združevanje športno-rekreacijskih aktivnosti z obujanjem in ohranjanjem starih kmečkih opravil. Kot vedno je bilo zanimivo spremljati  preizkus molže krave, pa podajanje oz. lovljenje jajc, skupinsko prenašanje vode ter spretnostno zabijanje žebljev. Zabave za gledalce in tekmovalce res ni manjkalo.

Najboljše tri ekipe.

Najboljše tri ekipe.

Najbolje se je odrezala ekipa iz Polhovice, sledili so Asi in ekipa Gradišča. Zmagovalcem je pokale podelil šentjernejski župan Radko Luzar, nagrade pa predsednik TD Zvon Dejan Rangus.

‹ nazaj

Galerija (16)

KMECKE_001
KMECKE_002
KMECKE_003
KMECKE_004
KMECKE_005
KMECKE_006
KMECKE_007
KMECKE_008
KMECKE_009
KMECKE_010
KMECKE_011
KMECKE_012
KMECKE_013
KMECKE_014
KMECKE_015
KMECKE_016

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava