kočevsko-ribniško

SD raje podprla Pahorja kot Vebra

1.9.2017 | 13:25 | M. M.

Janko Veber meni, da bi se o takšni zadevi predsedstvo stranke moralo posvetovati s članstvom. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Janko Veber meni, da bi se o takšni zadevi predsedstvo stranke moralo posvetovati s članstvom. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Kočevje - Predsedstvo Socialnih demokratov (SD) je včeraj odločilo, da bo njihova stranka na prihajajočih predsedniških volitvah podprla dosedanjega predsednika Boruta Pahorja. Za to funkcijo se je sicer želel potegovati tudi njihov podpredsednik Janko Veber, nekoč župan občine Kočevje in poslanec v državnem zboru.

»Odločil sem se, da stranki podam možnost, da sem njihov kandidat, saj mora SD odločno nastopiti proti neoliberalizmu. Razmere v Sloveniji so zelo resne, po podatkih kar 400.000 ljudi živi na robu revščine in to moramo odločneje reševati. V vseh teh 26 letih samostojne države se nam organizirano uničuje skupno dobro, skupna lastnina. Ko to izgubimo, ljudje postanejo apatični, saj smo le še poceni delovna sila. Temu se je treba upreti in skozi funkcijo predsednika republike sem prepričan, da bi lahko opozarjal na krčenje socialnih in ustavnih pravic. Da zaradi 124 evrov dolga lahko izgubiš celo dvoj dom, je neustavno, kar naše sodstvo ne zaznava. To je denimo konkreten primer jemanja človekovega dostojanstva,« je za Dolenjski list danes dejal Veber.

Na naše vprašanje, kako komentira odločitev predsedstva, ki raje podpre Pahorja kot pa se volitev udeleži z lastnim kandidatom, pa je odgovoril: »O tem je odločalo predsedstvo, brez da bi se prej posvetovalo s članstvom, kar bi bilo zagotovo nujno pred takšno odločitvijo.«

‹ nazaj

Komentarji (6)

1.9.2017 3   (3)   (0)   OceniMatija 
Predsedstvu je figo mar za narod. Oni bi nas najraje zamenjali z begunci...
1.9.2017 3   (6)   (3)   OceniJanez Č 
Kakšen je bil župan so povedali volivci ko ga je PREBILIČ premagal 60% -40% to je podobno će izgubiš nogomet 5-0, Kot ministra so ga nagnali iz vlade ker je zlorabljal baje tajne službe . Baje na predsedstvu SD ga niso resno vzeli, ker se hecno sam predlaga na FB.
1.9.2017 1   (4)   (3)   OceniPREROK 
Vebra je čas povozu živi v svojmu svetu to mu je zadnji mandat v DZ
1.9.2017–1   (4)   (5)   Ocenidržavljan Slovenije 
Bort Pahor je najboljši predsednik od vseh kar smo jih imeli do sedaj , upam da kdaj dobimo tudi boljšega ali boljšo,
2.9.2017 3   (4)   (1)   OceniUH-Me piš 
E, Jankec,Jankec,a ni dovolj da je uničil občino Kočevje,sedaj bi rad še državo Slovenijo--malo jutri in tudi statut SD si razlaga po svoje. Koliko let je sedel in še sedi v parlamentu ali se je kdaj oglasil o nizkih pokojninah, ,,minimalcu,, revežih itd. ne ni se,samo po časopisih se širokousti, v parlamentu je pa tiho. Vsepovsod kjer je bil so ga nagnali,sedaj bi bil kar naenkrat kandidat za predsednika. Blefer da mu ni para in mu ni za zaupati.
3.9.2017 2   (2)   (0)   Ocenikočevski medved 
Veber pejt zbirat podpise če si kaj vreden , tko kot drugi, tebe v SD že dolgo ne šlivijo , jih popolnoma razumem da s teboj nočjo nič imet , jih sam provociraš a ne

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava