Imate podjetje in potrebujete pomoč?

4.9.2017 | 10:00

Imate podjetje in potrebujete pomoč?

Brežice - Vse do 15. septembra se lahko podjetniki prijavijo na Razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Brežice za leto 2017. Skupno 140.000 evrov je namenjeno sofinanciranju investicijskih vlaganj (90.000 evrov), sofinanciranju stroškov za odpiranje novih delovnih mest (30.000 evrov), za sodelovanje na sejmih s predstavitvami inovativnih produktov ter storitev (10.000 evrov) in za subvencijo najemnin v starem mestnem jedru (10.000 evrov).

Sofinanciranje začetnih investicij zajema stroške nakupa nove proizvodne in storitvene opreme, pri sofinanciranju stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo, pa bodo v skladu s smernicami sprejete »Strategije turizma občine Brežice 2017-2021« imeli prednost prijavitelji, ki z novimi zaposlitvami dokazujejo povečanje števila nočitev.

Dodatno je omogočeno sofinanciranje stroškov udeležbe na sejmih podjetnikom, ki bodo na sejmih predstavljali turistično ponudbo in inovativne turistične produkte. Ti bodo imeli, skladno s smernicami sprejete strategije turizma, prednost pred ostalimi prijavitelji.

Besedilo javnega razpisa za pospeševanje razvoja podjetništva je objavljeno v Uradnem listu RS in na spletni strani občine Brežice.

S. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava