mladi dopisnik

Prvi šolski dan na Ekonomski in trgovski šoli Brežice

6.9.2017 | 08:20 | Tekst in foto: Metka Galič

Novinci v programu predšolska vzgoja in razredničarka Vladka Lopatič Omerzu, prof.

Novinci v programu predšolska vzgoja in razredničarka Vladka Lopatič Omerzu, prof.

Brežice - Letošnjega prvega septembra je Ekonomska in trgovska šola Brežice prijazno odprla vrata za svoje dijake višjih letnikov in za 90 novincev v zanje novih srednješolskih programih. Skupaj je letos prvi dan v Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice vstopilo 275 dijakov.

Medtem ko so se starejši dijaki ob 8. uri zjutraj zbrali v svojih že znanih matičnih učilnicah, so se novinci najprej spoznavali pred vhodom v šolsko stavbo, kjer so jih pričakali ravnateljica dr. Mojca Tomažin in njihove nove razredničarke ter razrednik. Po uvodnem pozdravu in izrečeni dobrodošlici novincem so jih nove razredničarke in razrednik Katarina Kukovičič Unetič (program trgovec – 17 dijakov), Vladka Lopatič Omerzu (predšolska vzgoja – 30 dijakov), Hermina Vučajnk (ekonomski tehnik SSI – 31 dijakov) ter Boris Ambrož (ekonomski tehnik PTI – 12 dijakov) popeljali v lepo pripravljene matične učilnice, kjer so se najprej predstavili in pogovorili ter uredili vse potrebno za prijeten začetek pouka. Ogledali so si šolske prostore in lepo telovadnico. Šola se je med počitnicami tudi nekoliko prenovila oz. polepšala, do konca jeseni pa se bo še dodatno uredila. Gre za popravilo strehe, zamenjavo žaluzij na južni strani šole in vrsto posodobitev, ki so v načrtu v prvih mesecih, ko bodo na voljo tudi dodatna sredstva za nova učila. Prvi šolski dan so vsi dijaki imeli tri ure z razrednikom in po malici še tri skrajšane ure po urniku, kjer so spoznali tudi ostale profesorje in poklepetali o načinu dela in novih vsebinah, ki jih čakajo.

Dijakom je bila že prvi dan na voljo topla malica, dobili so svoje garderobne omarice, polne vrečke učbenikov iz šolskega sklada in veliko dobrih napotkov, kako najlepše preživeti prvi in vse naslednje dni v Ekonomski in trgovski šoli Brežice. Profesorski zbor se bo tako kot doslej trudil, da bi dijaki v štirih neponovljivih letih mladosti pridobili vse potrebno znanje v prijetnem in čim bolj spodbudnem okolju, da bi pridobili vse potrebne veščine za vključevanje v sodoben svet in da bi iz odraščajočih otrok postali dobri in uspešni odrasli, ki bi znali pravilno ubirati življenjske poti na višjih in visokih šolah ter fakultetah in hkrati že bili pripravljeni za takojšnjo zaposlitev in morebitni študij ob delu. Poleg vsega pa želimo, da bi jih vodili tudi strpnost in solidarnost, kar je za sodobni svet še kako potrebno, in da bi bili na poti v šolo in domov vedno varni.

‹ nazaj

Galerija (30)

etrs brezice01, etrs_brezice01
etrs brezice02, etrs_brezice02
etrs brezice03, etrs_brezice03
etrs brezice04, etrs_brezice04
etrs brezice05, etrs_brezice05
etrs brezice06, etrs_brezice06
etrs brezice07, etrs_brezice07
etrs brezice08, etrs_brezice08
etrs brezice09, etrs_brezice09
etrs brezice10, etrs_brezice10
etrs brezice11, etrs_brezice11
etrs brezice12, etrs_brezice12
etrs brezice13, etrs_brezice13
etrs brezice14, etrs_brezice14
etrs brezice15, etrs_brezice15
etrs brezice16, etrs_brezice16
etrs brezice17, etrs_brezice17
etrs brezice18, etrs_brezice18
etrs brezice19, etrs_brezice19
etrs brezice20, etrs_brezice20
etrs brezice21, etrs_brezice21
etrs brezice22, etrs_brezice22
etrs brezice23, etrs_brezice23
etrs brezice24, etrs_brezice24
etrs brezice25, etrs_brezice25
etrs brezice26, etrs_brezice26
etrs brezice27, etrs_brezice27
etrs brezice28, etrs_brezice28
etrs brezice29, etrs_brezice29
etrs brezice30

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava