kronika

V Beli krajini pitbul do smrti ogrizel žensko

12.9.2017 | 18:50 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: J. A.)

Ilustrativna fotografija (Foto: J. A.)

Novo mesto - Danes naj bi v Beli krajini starejšo žensko tako močno ogrizel pes (po naših informacijah naj bi šlo za pitbula), da je zaradi hudih poškodb umrla.

Ko smo se za več informacij obrnili na Roberta Perca s PU Novo mesto, je bil zelo redkobeseden. Za Dolenjski list je le potrdil, da je ena oseba v bolnišnici res umrla zaradi ugrizov psa, in obljubil, da bo policija daljše poročilo pripravila jutri.

‹ nazaj

Komentarji (8)

12.9.2017–4   (2)   (6)   OceniŽe prihajajo pasjeljubci 
Pa saj ni nič naredil tako prijazen kuža.
12.9.2017–3   (0)   (3)   Oceniabecedarij 
jah, ja kako je kaj s cuckom ?
13.9.2017—   (5)   (5)   OceniJež 
Bogi je bogi .... Zobčki ga mal bubajo ....Cucka šintarju, lastnika pa vsaj za petnajst let na Dob!!
13.9.2017–2   (3)   (5)   OceniJež 
No črnomaljci veliko bolj ste ogroženi od lastnih cuckov, kot pa bi bili od prestrašenih beguncev. Postavite še en poligon za kosmatince!
13.9.2017 3   (4)   (1)   OceniNEJC 
13 psov take mešane pasme BULLY ?? V SLO je dovoljeno imeti največ 4+1 psa kar je mišljeno 4 mladiči in odrasli pes. Da pa pes še ogrize lastnika ali njegovega bližnjega ki ju pozna in hrani pa je takoj zrel za uspavalno iglo.. le v najhujši nočni mori si ne mremo predstavljati kaj bi naredil z tujcem.. take pse bi morali kot v večinI držav z zakonom prepovedati no Slovenija je tu kot Banana republika in vsak dela kar se mu zahoče.Čeravno čujemo da ni nevarnih psov, ampak so nevarni lastniki ni psu popolnoma za zaupat.. ker že star pregovor pravi da ima vsak pes KOSMATA UŠESA in spada kot volk v razred zveri.
13.9.2017Oceniabecedarij 
gre le za družinski spor.....mislim, da se da z mediacijo vse uredit...
13.9.2017 3   (3)   (0)   Oceniprestar 
@jež.Namesto sožalja in sočutja z ubogo gospo, pjuvaš po Črnomaljcih, ki so med se, sprejeli "ljubljančane" z željo živeti med dobrimi ljudmi. Žal se je zgodila tragedija, niso pa za početje teh psov krivi črnomaljski člani kinološkega društva, ki se z vzgojo in šolanjem psov trudijo ravno zato, da do te vrste nesreč ne prihaja. Lastnik teh psov ni bil član omenjenega društva, je pa članstvo v vsakem društvu prostovoljno. Bolj me skrbi, da po prijavi, da gre za agresivne pse niso ukrepale zato plačane službe
13.9.2017 6   (6)   (0)   Ocenilastnik psov je narkoman in vsi to vedo 
Slovenska klasika. Ko se zgodi tragedija vsi pametni, en bolj kot drug iščejo krivca za rezultat. Rezultat, ki ga v tem primeru definitivno nebi bilo, če bi...Če bi če bi če bi!! Dejstvo je, da so tukaj odpovedali vsi! Lastnik, ker je prikrival dejansko število lastniških psov ( imel je 5 odraslih in 8 mladičev) , saj je v uradnih evidencah Veterinaske uprave navedel 4, čeprav jih je blo 5 ( mladiči v kvoto odraslih psov ne spadajo, lahko jih imaš več od dovoljenih odraslih psov) . Odpovedali so tudi bližnji sosedje. Vedeli, kaj se dogaja, za kakšno specifiko gre, pa so molčali. Ne vem pa, zakaj se tako radi oglašajo, ko je treba kakšne dobre projekte zagnat, pa jih ne, ravno zaradi takšnih lokalpatriotov. Kinološka društva in eno od njih je tudi na tem, črnomaljskem koncu je nedvomno bilo seznanjeno kaj se dogaja, pa so bili lepo tiho. Čeprav bi lahko komot kdo od vrlih starešin "stegnil jezik" in svoj čut za odgovorno vzrediteljstvo anonimno podal pristojnim inšpekcijskim službam. Ampak ne. Raje po principu; on naj ima svoje, mi imamo svoje, ker ve se, da "roka roko umije". Vse skupaj že tako smrdi po dvoličnosti, da me res ne čudi, da v Sloveniji prihaja do takšnih razpletov. Čudno, da so psi napadli "roko, ki jih hrani", ne? Agresivni psi, ki jih je bojda vzreditelj vzgajal brez potrebnih dovoljenj in zanje uporabljal posebne načine vzgoje - pove vse. Ljubljančani gor ali dol, tip, bivši odvisnik od drog, ki se je iz prestolnice umaknil z namenom, da bi uresničil svoje sanje v Beli Krajini, je zaradi lastne prepotenstnosti, pameti - nehote žrtvoval svojo mater, da je spoznal kruto a resnično misel; da takšni kot je on, pašejo tja od koder so se vzeli. Med bloke in narkomansko šodro. Teta, zaposlena v ZD Novo mesto, je povedala, da ga poznajo vsi dohtarji in sestre, ker je nasilen in v metadonski ambulanti že večkrat grozil ostalim, ki so prišli po svoj odmerek nadomestka za mamilije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava