dolenjska

Veseloigra s petjem Na Trški gori prestavljena

16.9.2017 | 11:00 | M. Ž.

Veseloigra s petjem Na Trški gori prestavljena

Trška gora pri Novem mestu - Ljudska veseloigra s petjem Na Trški gori, prirejena opereta Metke in Danila Bučarja iz leta 1936, ki bi morala biti uprizorjena drevi na novomeški Trški gori, je prestavljena na naslednji konec tedna, so sporočili iz Turistično-kulturnega društva Trškogorsko srce in dodali, da natančen datum sporočijo jutri.

Vstopnice, kupljene za današnjo predstavo, veljajo tudi za predstavo naslednji vikend, če pa bi jo želeli vrniti, lahko to storite v TIC-u Novo mesto, so dejali v društvu in se še zahvalili za razumevanje.

Igra bi namreč morali ob 19. uri izvesti na prostem pred cerkvijo Marijinega rojstva. Izvirno opereto je prvič v Ljubljani leta 1936 uprizorilo Šentjakobsko gledališče. Po drugi svetovni vojni je bila skoraj pozabljena, omenjeno trškogorsko društvo pa jo bo skupaj s prečenskim Dober dan teatrom, z Vesel teatrom iz Dolenjskih Toplic, s prečenskimi pevci Vaški zvon, z moškim pevskim zborom župnije Šentpeter-Otočec in s trškogorskimi ljudskimi pevkami ljubiteljsko izvedlo kot ljudsko veseloigro s petjem. Režijo je prevzel Franc Plut, pri etnološkem delu pa jim je svetovala tudi etnologinja in kustosinja Dolenjskega muzeja Ivica Križ.

‹ nazaj

Komentarji (17)

16.9.2017Ocenina smeh nam gre 
Vašo opereto smo že slišali v knjižnici mirana jarca pod okriljem društva operetne dediščine. Lp
16.9.2017Ocenipripomba 
In kaj, če ste jo slišali, drugi, ki bodo prišli pa je niso in če se komu dopade, bo prišel ponovno, če ne zaradi drugega, zaradi lepega razgleda in ambijenta.
16.9.2017Ocenižalostno 
Dež bo lil ...
16.9.2017Ocenikritik 
Zakaj obesate na veliki zvon ta dogodek? Mislim res visek. A je javna prireditev sploh prijavljena in v skladu z vsemi pravilniki? ????
16.9.2017Ocenimicika  
Le zakaj je tako besni in se bog jezi ravno na ta vecer? Vprasajmo se. Nekaj je hudo narobe! !!!! Zal tako to je.
16.9.2017Oceniabecedarij 
ne skruni božjega imena, ne prešuštvuj, ne želi drugega žene...ne, nima smisla naštevati naprej.....bog vse vidi, bog vse ve, greh se delati ne sme
16.9.2017OceniHehehehe 
Bog ni dal dovoljenja za prireditev??
16.9.2017Ocenidovoljenje 
A da ni dal dovoljenja ? A bi ti to rad na pisno al je dost samo ustno ?
16.9.2017Oceniabecedarij 
grešniki
17.9.2017OceniHehehehe 
dovoljenje On ga ni dal - KONKRETNO ;-))!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava