namig za premik

STIK Novo mesto - Ogled filma Transspolna življenja v Sloveniji, Situla

21.9.2017 | 18:00

V okviru terenske ekipe STIK, Legebitra v sodelovanju z Zavodom TransAkcija vabi na ogled filma Transspolna življenja v Sloveniji, ki bo služil kot iztočnica za diskusijo o tematikah transspolnosti.

O filmu:

Dokumentarni film Transspolna življenja v Sloveniji, ki predstavlja 10 transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb iz raznih krajev države, govori o raznolikih doživljanjih lastne spolne identitete ter položaja transspolnih oseb v slovenski družbi. Film želi povečati osveščenost o življenju transspolnih oseb v Sloveniji, predvsem pa prispevati k povečanju vidnosti in legimitiranja transspolnih oseb, tako razkritih kot (še) nerazkritih.

Film je nastal v sodelovanju Zavod TransAkcija, nevladne organizacije, ki deluje za podporo in zagovorništvo pravic transspolnih oseb v Sloveniji in Sanctuary Studios Inc (Kanada), mednarodnega produkcijskega podjetja, ki primarno producira dokumentarne filme o človekovih pravicah s poudarkom na pravicah LGBTI oseb.

Režija: Michelle Emson

Produkcija: Anja Koletnik in Evan Ana Grm

Dolžina: 40'

Po ogledu filma, bomo skupaj z Evan A. Grm, ustvarjalko_cem filma pojasnile_i nekatere ključne koncepte in termine, kot so spolna identiteta, spolni izraz, cisspolnost itd. ter naslovile problematike, kot so neurejeno področje pravnega priznanja spola v Sloveniji, transfobija, miti in stereotipi o transspolnih osebah, zakaj uporabljamo podčrtaj in še mnogo več.

Prostor bo tudi za vprašanja udeleženk_cev. V pričakovanju spoštovanja varnega prostora in spoštljive diskusije lepo vabljene_i, da se nam pridružite ob filmu in debati.

**Dobimo se v četrtek, 21. septembra 2017 ob 18.00 uri v Hostlu Situla, Dilančeva ulica 1, Novo mesto**

______

Čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja. Čas in prostor za STIK mladih LGBT+* oseb ter oseb, ki se identificirate izven normativnih identifikacij.

STIK skupina je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem ... Na skupini je zagotovljeno varno okolje, brez sovražnosti in pametovanja, kjer je prostor za iskrene pogovore, razmišljanja in osebno rast, posebno pozornost pa bo posvečena temam, povezanih s spolno usmerjenostjo, spolno identiteto in spolnostjo.

Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije.

Se STIKnemo!

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.

*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

_________________________________________________

Terensko svetovalnico STIK omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v okviru programa Svetovanje in samopomoč za istospolno usmerjene.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

‹ nazaj