Odziv MO Novo mesto na članek "Župana na srečanje s podjetniki in trgovci mestnega središča ni bilo"

21.9.2017 | 11:40

Za pojasnila so bili minulo sredo na voljo Alojz Vovko in Danilo Malnar iz CGP, Tomaž Slak in Andrej Andrijanič. Danes popoldne bo srečanje na rotovžu še s prebivalci mestnega jedra. (Foto: M. M., arhiv DL)

Za pojasnila so bili minulo sredo na voljo Alojz Vovko in Danilo Malnar iz CGP, Tomaž Slak in Andrej Andrijanič. Danes popoldne bo srečanje na rotovžu še s prebivalci mestnega jedra. (Foto: M. M., arhiv DL)

Novo mesto - Z Mestne občine Novo mesto so se odzvali na članek, ki je povzel dogajanje na rotovžu minulo sredo, in ga v celoti objavljamo spodaj. Podobno srečanje bo sicer danes popoldne prav tako potekalo v mestni hiši, le da so tokrat nanj vabljeni stanovalci in stanovalke mestnega jedra.

Odgovor Mestne občine Novo mesto na prispevek »Župana na srečanje s podjetniki in trgovci mestnega središča ni bilo«

Prispevek z naslovom »Župana na srečanje s podjetniki in trgovci mestnega središča ni bilo« bi lahko potencialno zavajal bralce, da je bila na tem srečanju predvidena udeležba župana Gregorja Macedonija, kar pa ne drži. Udeležba župana na srečanju, ki je potekalo 13. septembra, glede na vsebino sestanka ni bila nikoli predvidena. Šlo je za sestanek povsem operativne narave, kar je bilo pred srečanjem tudi pojasnjeno. S tem namenom so bili prisotni vsi ključni strokovnjaki (za promet, gradbišče, vodenje projekta ipd.), ki sodelujejo pri projektu in bodo reševali vsa tehnična in operativna vprašanja na terenu. Na vseh ključnih strateških sestankih glede prenove je župan redno prisoten.

Lep pozdrav!

Meta Retar
Odnosi z javnostmi
MONM

Komentarji (17)

21.9.2017 2   (2)   (0)   OceniPrimerno 
A je sploh kdo mislil, da je Macedoni "šprical" sestanek? Ne. Hec je, da se mnogim zdi, da bi bilo primerno, da bi tam bil, pa če je bilo to pred tem predvideno ali pa ne. Navsezadnje so se podjetniki želeli pogovoriti, kako prenovo izvesti tako, da bo v času tega preurejanja granitnih kock na Glavnem trgu dobro tudi za podjetnike, ki tam životarijo.
21.9.2017 4   (4)   (0)   OceniSkrivalnice 
Kje pa je župan bil potem ? Kje sta oba podžupana ? Nobeden ne utegne blagosloviti reven narod s svojo prisotnostjo ? Projekt je vreden 6.000.000€.
21.9.2017–2   (0)   (2)   OceniJan 
Zadevo zakuhali novinarji DL ki predhodno objavljajo nepreverjene članke. Ponavadi se za take bedarije napiše opravičilo uredništva. Izpade kot da župan ni želel priti ali da se izogiba. Fajn pristransko poročanje ki se prodaja rajj da se krega in išče neobstoječe probleme.
21.9.2017OceniJan 
Upsss, sem se zmotil, na trenutek sem pozabil da je DL "naš". Sorry DL. Hotli smo dvojno igro zašpilat pa smo se sami potunkali. Nič hudega, saj nas bo odplavilo tako ali drugače naslednje leto. Kako sem sploh pomislil da naš dolenjski list lahko "nam " kaj zakuha?.. Ma koraki,dvojno vodenje. To je v današnjih časih aktualno v Nm ...košarka namreč) Banana, se reče temu v basketu:)in tehnična napaka:)
22.9.2017Ocenijst 
Jan- pribij si tehnično ;)
22.9.2017 3   (3)   (0)   Oceniorganika 
Osebno sem bila vedno velik zagovornik aktualnega župana, pri projektu prenove mestnega jedra pa dobivam občutek, da se ponavlja projekt tržnica, ki je bil na veliko žalost zaustavljen, ker stanovalci in lokalna oblast, prejšnja, niso znali najti skupnega jezika. Slišati je, da trgovci v centru mesta zares niso bili pravočasno in natančno obveščeni, da bo mesto zaprto za promet, prej se je menda govorilo o delnih zaporah, občina naj bi se obvezala urediti parkirišče v Kandiji, predvsem pa začasno krožišče. Nič od tega ni bilo narejeno in zato so kritike zagotovo upravičene. Obžalujem takšno bahato obnašanje, saj človek nehote dobi občutek, da se na občini dobesedno držijo tistega pregovora, da kar je dovoljeno bogovom, ni dovoljeno volom. Morda bi se kdo od dobro plačanih funkcionarjev vsaj za dan ali dva prelevil v lastnika trgovine v centru mesta, ki bo brez parkirišč in zaprto za promet. In ponavljam, prvi človek novomeške občine je župan, torej je za vse zgoraj našteto objektivno odgovoren. Tudi če je bil sestanek zgolj operativne narave, bi s svojo navzočnostjo, vsaj v uvodu, moral pokazati, da v novomeški občini zares vejejo novi časi. Tako pa........ Škoda !
22.9.2017Oceniobčan 
Draga organika, občini in občanom vladajo blazneži, nesposobneži in lokalni dolgoprstneži. Povedal bom pa še enkrat to kar trobim že od l.2014. : Niso sami priplavali po župci, izvolili ste jih vi OBČANI. Nepremišljeno, zmanipulirano ter neodgovorno. Samo upam lahko , da je to dokončno DOBRA ŠOLA - ali pa tudi ne, poznavajoč prebivalni mentalni sklop:):):) , ki nas je vse tudi tiste ,ki smo bili proti pošteno "koštala" . Na naslednjih volitvah. 3x premislite- preden obkrožite, oziroma v kolikor ni primernega kandidata - bolje bojkotirati celotne volitve:) LP, vsem volicem macedonija in njegovih dolgoprstnežev., ter podobnih lokalnih "sposobnih" veleumnih "patriotov" :)...
22.9.2017 1   (1)   (0)   OceniAh 
Ah, lepo prosim, ko bi ta Glavni trg bil edini problem, bi še šlo. Ampak Macedoni enostavno nima kakih pametnih rezultatov iz preteklih treh let. Veliko besedičenja, zelo malo pa izvedenega. Kaj sploh lahko povemo, da je uspel narediti? Z lupo je treba iskati kak rezultat. Da bi pa storil kak prelom, to pa itak ne. Priznajmo, da je bil Muhič bolj učinkovit, čeprav se nam je takrat zdel slab. Skratka, v tem mestu vse po starem - slabo nam gre ...
22.9.2017Ocenideset 
Ah - , sicer pa ga - Macedonija nasplošno zadnje čase - nekam ni ne videti, niti slišati v javnosti ? A je še v Nm? samo vprašam....
22.9.2017 1   (1)   (0)   Ocenipravnik 
Župan bi moral stopiti pred občane, ki jih bo s svojimi odločitvami najhuje prizadel. Če je on odločil, da ga ne bo ( kot vidimo iz odziva), to ni nobeno opravičilo ali argument za odsotnost. Župan je sklenil pogodbo s CGP in brez njegovega soglasja ne bi prišlo do sprememb zapor, itd..Ni samo objektivno odgovoren. Prenova je seveda dobrodošla, kljub motivu, ki je očiten - nabirati politične točke in zgraditi spomenik trenutni občinski oblasti. Vendar ne tako " nahoruk" in za vsako ceno! Finančno pokritje prenove očitno sploh še ni zagotovljeno. Da bodo zaradi prenove in popolne zapore eksistenčno ogroženi številni podjetniki in trgovci na Glavnem trgu in z njimi njihove družine vemo vsi. Župan pa se na njih vabilo in predloge ni osebno odzval. Kot da se njega ne tičejo. Čeprav so objavljeni predlogi Zavoda Grem v mesto argumentirani in konstruktivni in vse prej kot metanje polen županu pod noge. Županova odsotnost zato ni samo neprimerna. Med drugim je tudi zelo nespoštljiva do občanov,ki jih bo s svojimi odločitvami spravil v hudo stisko.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava