šport

Dvorana na Otočcu te dni pravi Babilon svetovnih jezikov

21.9.2017 | 12:30 | S. G.

Foto: Danilo Kesić

Foto: Danilo Kesić

Otočec, Novo mesto - V športni dvorani na Otočcu se vse do nedelje odvija veliko mednarodno odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu za mlade. Na njem nastopa 240 igralcev in igralk iz 40 držav, ki tekmujejo v mladinski in kadetski kategoriji. 

Po besedah organizatorjev, Namiznoteniškega kluba Krka in Namiznoteniške zveze Slovenije je ekipni del prvenstva navdušil s kakovostno igro, jutri pa se začnejo zaključni boji. V slovenskih starejših reprezentancah so štirje člani NTK Krka. Pri mladincih sta to Tilen Cvetko in Peter Hribar, pri mladinkah Živa Staniša in Aleksandra Vovk (njihove fotografije v galeriji).

Športna dvorana na Otočcu je tako pravi Babilon svetovnih jezikov, kakšne bodo končne uvrstitve naših tekmovalcev, pa bo znano v prihodnjih dneh.

Jože Urh, državni selektor, ki je moško ekipo Slovenije pred kratkim na evropskem prvenstvu v Luksemburgu suvereno pripeljal do bronaste medalje, je prve boje ocenil takole: »Mladi dokazujejo, da se v vseh državah dobro dela. Kako se bodo odrezali naši? Ta trenutek in po žrebu kaže dekletom nekoliko bolje. A dejstvo, da se je na Otočcu znova zbralo toliko mladih, je spodbudno. Tudi to, da iz Slovenije v vseh konkurencah nastopa po deset najboljših, torej kar 40 mladih.«

‹ nazaj

Galerija (5)

Danilo 2
Danilo 3
Danilo 4
Danilo 5
Danilo K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava