namig za premik

"Adriadrift" - night shift RD4, Raceland

23.9.2017 | 13:30

ADRIA DRIFT SERIES RD5 - NIGHT SHIFT

KRŠKO // RACELAND 23. september 2017

V Krškem zopet težko pričakovano finale najbolj znane avtomobilistične drift dirke v tem delu Evrope!

V soboto 23.9.2017 od 13:30 - 22:00 bo krško dirkališče Raceland gostilo še zadnjo rundo letošnje sezone Adria Drift Serije.

Drift (drifting) je nadzorovano drsenje avtomobila skozi zavoje, ki navzven, tudi zaradi dimne zavese izpod pnevmatik, ki se ustvarja ob vožnji na suhi podlagi, deluje izjemno atraktivno.

Na kratko bi lahko to tehniko vožnje opisali na način, da voznik s pomočjo plina, zavor, sklopke, prestavljanja in krmiljenja ohranja vozilo v stanju prekrmarjenja (“na počez”), medtem ko kar se da natančno manevrira po vnaprej dorečeni postavitvi steze.

Na finalni, nočni dirki bo potekala borba za naslov prvaka med kar štirimi vozniki in med tremi moštvi za ekipni naslov. Oči bodo vsekakor najbolj uprte v vodeča Igorja Tabaka in Davida Barleta, ki sta na zadnjih treh dirkah pokazala svoje kakovosti in spektakularne borbe. Ali lahko Barle poskrbi, da bo naslov ostal v Sloveniji ali bo Tabak zopet dominirial in bo naslov prvič odšel na Hrvaško? Vse bo znano že to soboto na Racelandu Krško v soju žarometov, hrumečih in tokrat svetlečih dirkalnikov z ognjem bruhajočimi izpuhi.

Dogodek bo popestrila tudi razstava in tekmovanje predelanih in atraktivnih “tuning” vozil Show’n’Shine, za katere lastniki porabijo ogromno časa, truda in denarja. Drift prvenstvo bo vzporedno potekalo tudi v pomanjšani različici, pri kateri se bodo pomerili avto modelarji. Zagotovljen pa bo tudi bogat spremljevalni program na stezi, z demo vožnjami različnih dirkalnih vozil. Za najbolj pogumne adrenalinske odvisnike bo tako na voljo tudi vožnja v pravem drift dirkalniku z enim izmed najboljših evropskih drifterjev Luko Marko Grošljem.

Vabimo vas, da s svojo prisotnostjo uvekovečite ta spektakularen dogodek in popoln zaključek avtomobilistične sezone pri nas. Vidimo se 23. Septembra na Racelandu v Krškem. Cena vstopnice je 7,00 eur.

Več na:

www.adriadriftseries.com

‹ nazaj