Črnomaljci so se ob tednu mobilnosti igrali v mestu

23.9.2017 | 17:00

Črnomaljci so se ob tednu mobilnosti igrali v mestu
Črnomaljci so se ob tednu mobilnosti igrali v mestu
Črnomaljci so se ob tednu mobilnosti igrali v mestu

Črnomelj - V okviru evropskega tedna mobilnosti so v Črnomlju pripravili dan brez avtomobila-igraj se v mestu pod naslovom Združimo moči, delimo si prevoz. V starem mestnem jedru so pripravili različne dogodke, s katerimi so želeli ljudem izboljšati kakovost življenja.

Pripravili so fotografsko razstavo Zeleno, promovirali zdrav način življenja s spretnostnim poligonom in bontonom v prometu, predstavili prostovoljstvo in opozorili na gibalno ovirane ljudi, obiskovalci so se lahko preizkusili na simulatorju varne vožnje. Prikazali so, kako pomagati ponesrečencem v večji kolesarski nesreči, in promovirali celostno prometno strategijo v občini. Za otroke so pripravili predstavo Tinka v prometu, za vse pa pastirske igre.

Na delavnici so obiskovalci lahko polstili volno ali pa si brezplačno ogledali Mestno muzejsko zbirko. V svetovalnem središču Pokolpja so predstavili svetovalne programe, testirali funkcionalne sposobnosti, povezane z zdravjem, predstavili električni avto in električna kolesa, s katerimi se je bilo mogoče tudi odpeljati na testno vožnjo. Prav tako je bil na voljo tečaj vožnje s kolesi po mestu in obvoznici. Na suhem mostu pa so predali namenu plezalno steno, ki je že druga v črnomaljski občini v zadnjih dveh letih. Seveda ni šlo tudi brez kulturno zabavnega programa Igraj se v mestu.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (7)

23.9.2017 1   (1)   (0)   OceniOjoj 
Kakšna cesta pa je to na drugi sliki ? Prevozna samo s tankom ?
23.9.2017–1   (0)   (1)   OceniPozitivna energija 
Mislim da je že čas, da se negativci vzdržite komentarjev
23.9.2017Ocenihahahaha 
kakšna cesta resno!!dobro da si ni kak otrok nogo gleženj si zvil,to pa je varna občina da
23.9.2017–1   (0)   (1)   Oceniabecedarij 
Najvecja invisticija v starem mestnem jedru v teh dveh zupanjinih mandatih je ta plezalna stena,čestitke
24.9.2017OceniMojca 
V ulici po partizanskem pesniku je veliko naravnih ovir .da se otroci lahko igrajo
24.9.2017Oceniiii 
Pohvalno, več takšnih zadev. Škoda pa, da se ni očistilo še ostali del zidu, če se je že izvajalo čiščenje. Ni potrebna gasilka cisterna ipd, dovolj je nekaj sodov vode zgoraj in napeljavo prek cevi do vapa (ali več teh) preko katerega so potem spira zadeva ali na odru ali na štriku. V glavnem, zadeve, ki jih ima praktično doma vsak. Mogoče za razmislek on naslednji čistilni akciji ipd, tudi bregove bi bilo spodaj obvezno konkretno očistiti, da bo prostora za kakšen sprehod ali rekreacijo in da ne zgleda kot džungla.
25.9.2017Ocenivika lozar 
škoda da me ni bilo tam ob vsem tem igranju in veselje,sem bila glih pri maši in molila za možovo moč tam dol da bi imel

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava