Spomladi zasajena drevesa je treba negovati, jutri delovna akcija

26.9.2017 | 12:00

Spomladi zasajena drevesa je treba negovati, jutri delovna akcija
Spomladi zasajena drevesa je treba negovati, jutri delovna akcija

Novo mesto - Novomeška območna enota Zavoda za gozdove jutri pripravlja delovno akcijo Pomagajmo mlademu gozdu.

Kot je znano, je 21. marca letos, na Mednarodni dan gozdov, kar 92 prostovoljcev pogozdilo zaradi lubadarja opustošen gozd v Portovalu s sadikami rastišču primernih drevesnih vrst.  "Neverjeten odziv javnosti je pokazal, da nas je veliko takih, ki se zavedamo izjemnega splošnega pomena mestnih gozdov in smo pripravljeni za njih tudi nekaj naredit," je v sporočilu za javnost zapisal Marjan Grah iz Zavoda za gozdove, Območna enota Novo mesto, a hkrati dodali: "Kljub rekordni suši in pomladanski pozebi se je dve tretjini drevesc prijelo, jih je pa prerasla praprot."

Zato se bodo ponovno zbrali na isti lokaciji (poseka v Portovalu, nasproti nekdanjega Novoteksa) in opravili nujno nego spomladi zasajene površine. Posušena drevesca bodo zamenjali s svežimi, praprot, ki ovira razvoj mladih dreves, pa bodo odstranili.

Delovna akcija bo potekala jutri, v sredo, 27. septembra, med 8. in 17. uro, nanjo pa ste občani vabljeni v čim večjem številu. Obvezna oprema so zaščitne rokavice, od orodij pa pridejo v poštev srp, kosa, vejnik ali težja motika.

V galeriji pa fotografije spomladanske akcije.

S. G.

Galerija

Komentarji (1)

26.9.2017Ocenijagoda 
Meški kostanji bodo pa padli ta teden al kako...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava